ПУ Бијељина: Откривена индијска конопља у Лопарама :: Semberija INFO ::

 

ПУ Бијељина: Откривена индијска конопља у Лопарама


У оквиру републичке акције “Плантажа 2023”, у протекла два дана на подручју општине Лопаре, полицијски  службеници Полицијске управе Бијељина открили су значајну количину опојно - наркотичких средстава.



 Како је на конференцији за штампу саопштио Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина  у Лопарама су открили 519 стабљика индијске конопље, укупне тежине око 172 килограма, која се користи за производњу опојне дроге марихуана.
 

“Оперативним радом  откривена је особа чији су иницијали С.А., која је шеснаестог августа откривена на поменутој локацији. Он је одраније познат полицији, а бавио се незаконитим пословима и на подручју Србије. Приликом претреса откривено је  521 пластичних саксија у којима је била засађена индијска конопља, цијеви за наводњавање, као ипумпа за наводњавање. Приликом претреса куће и других објеката које користи осумњичени, откривене су двије таблете екстазија и гасни пиштољ са три метка. Против С.А. поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлаштене производње и промета опојних дрога. Он је предат у даљу надлежност Окружног јавног тужилаштва Бијељина”, саопштио је Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина.



У наставку конференције за штампу Терзић је говорио о резултатима рада полиције током јула, истакавши да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина оцијењено као задовољавајуће.



 “У јулу смо евидентирали 63 кривична дјела, што је за десет одсто мање у односу на упоредни период прошле године. Током јула полицијски службеници су надлежним тужилаштвима поднијели 55 извјештаја о почињених кривичним дјелима против 66 особа. Расвијетљено је 56 кривичних дјела, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела износи око 94 одсто. Највише је било кривичних дјела из области општег криминалитета, из области откривања злоупотребе опојних дрога и из области привредног криминалитета”, нагласио је Терзић.
 

Семберија инфо