Велики радови у угљевичком крају - Путеви до сваког сокака :: Semberija INFO ::

 

Велики радови у угљевичком крају - Путеви до сваког сокака



​У општини Угљевик данас је у току асфлатирање дионице пута од Угљевичке Обријежи према Угљевик Селу дужине хиљаду метара, ширине 5 метара,  које финансирају Рудник и Термоелектра „Угљевик“ са 70 одсто учешћа и општина Угљевик 30 одсто од укупне вриједности 160.000 КМ.

Асфалт се полаже након што је скинут постојећи слој који је био оштећен.

Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је радове заједно са предсједником Скупштине општине Угљевик Зораном Лазићем, одборником у СО Угљевик Радивојем Спасојевићем, шефом кабинета началника Милорадом Јовичићем и шефом општинског Одсјека за јавне набавке, инвестиције и надзор Мирославом Мирковићем.

Перић је рекао да се указала потреба да се ријеши ова путна комуникација ради измјештања регионалног пута Р 459, који је пролазио кроз простор који обухвата поље Рудника „Угљевик“.

-Ова дионица пута је веома значајна за мјештане Угљевик Села, Старог Угљевика, Мезграје а повезује их са магистралним путем Бијељина-Угљевик-Тузла-рекао је Перић.

Он је подсјетио да су радови на овом дијелу угљевичке општине у претходном периоду били отежани усљед великих количина падавина који су оштетити и саме радове али и путну комуникацију.

-У наредном периоду биће у потпуности асфалтиран пут који води према Мјесној заједници Мезграја и Старом Угљевику а то ћемо радити и у другим мјесним заједницама широм општине Угљевик-рекао је Перић.



За Семберија инфо - Младен Василић