ИЗГРАЂЕН НОВИ ДОМ ПОРОДИЦИ БЛАГОЈЕВИЋ УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ИЗГРАЂЕН НОВИ ДОМ ПОРОДИЦИ БЛАГОЈЕВИЋ УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


Социјално угроженој четворочланој породици Благојевић из Корените  општина Угљевик је уз подршку дијаспоре и људи добре воље изградила стамбени објекат површине 65 метара квадратних.

Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је кључеве новог дома Благојевићима и истакао да је за ову намјену из локалног буџета издвојено 16.500 КМ.

„Срећан сам и задовољан јер смо успјели да изградимо стамбени објекат уз помоћ добрих људи за породицу Благојевић. Кренули смо у овај пројекат крајем прошле године и данас имају  нови дом“, рекао је Перић новинарима.
Перић је оцјенио да се друштво и квалитет живота мјери тиме колико смо спремни да помогнемо онима којима је помоћ потребна.

Он је најавио да ће пројекат изградње стамбених објеката социјално угроженим породицама бити приоритетан у раду локалне управе.

„Наш циљ је да у наредном периоду свима са лошим условима становања то поправима а онима који су у стању стамбене потребе изградимо стамбене објекте. Општина Угљевик посебну бригу води о вишечланим породицама“, додао је Перић и захвалио свима који су помогли овај важан пројекат.

Обрен Благојевић рекао је да је  захвалан  свим људима који су помогли наглашавајући да је ово за његову породицу велика радост и преокрет, јер су годинама живјели у лошим условима.


„Не могу сам себи да кажем да сада имамо  овако лијепу и нову кућу“, рекао је Благојевић.

Мјештанин Остоја Остојић који живи и ради у Аустрији напоменуо је да је укупно у овај стамбени објекат уложено 30.000 КМ те да је  овај пројекат почела општина Угљевик и  да је он прихваћен од стране дијаспоре.

„Наш мото је да наше мало некоме много значи и уз овакву помоћ нема циља који не можемо остварити“, рекао је Остојић.

Супружници Благојевић су незапослени а имају кћерке Зорицу  која је ученица четвртог разреда средње школе и Славицу  која похађа седми разред.