Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао пријем за чланове Хора“Србадија“ поводом златне медаље коју су освојили у Јужној Кореји :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао пријем за чланове Хора“Србадија“ поводом златне медаље коју су освојили у Јужној Кореји


Хор “Србадија“ освојио је прво мјесто у категорији Ц 28 у којој се извели програм са сценским покретом и костимима српског народа.
 
На Свјетским хорским играма у Гангнеунгу наступила су 324 хора из 80 земаља.
 
“Србадија” је, под вођством диригенткиње Јелене Тракиловић, извела музичко-сценски приказ обреда крсне славе.
 
Српска традиционална музика, игра и звук српских народних инструмената, освојили су и домаћине и хиљаде учесника Свјетске хорске олимпијаде, а међународни жири у којем је више од 150 истакнутих музичких стручњака са свих континената, наградио је “Србадију” златном медаљом.


 
“Пресрећни смо што смо у далекој Кореји, на најбољи начин представили нашу културну баштину и показали сву раскош наше народог насљеђа, а наш хор оправдао златне медаље са претходних међународних такмичења током више од двије деценије постојања под вођством професорке Десанке Тракиловић”, изјавила је др Јелена Тракиловић, диригентица Хора “Србадија”.
 
Она се захвалила Градској управи Бијељина и градоначелнику Љубиши Петровићу на финансијској подршци за одлазак на престижно такмичење у Јужној Кореји.
 
“Понос Бијељине је управо Хор Србадија који је у веома јакој конкуренцији освојио злато. Надамо се ће и у наредном периоду представљати Бијељину на најбољи могући начин”, истакао је Петровић.
 
Петровић је нагласио да ће Градска управа Бијељина и даље финансијски помагати рад Хора “Србадије”, јер то заслужују.

Семберија инфо