БАЗЕНИ БАЊЕ ДВОРОВИ: ЗАВРШЕН ПРВИ КУРС У ШКОЛИ ПЛИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

БАЗЕНИ БАЊЕ ДВОРОВИ: ЗАВРШЕН ПРВИ КУРС У ШКОЛИ ПЛИВАЊА


Прва група малишана, успјешно су савладали Школу пливања на базенима Бањеи Дворови. Професор физичке културе Светислав Лопандић, дугогодишњи учитељ пливања, тачније, од самог почетка органузовања школе, каже да су ове године због неповољних временских прилика, први курс почели 1.јула.  

-Тренутно имамо око 65 полазника, који у програму од 10 дана или 20 школских часова, науче да се одржавају на води и савладају основе пливања“, каже Лопандић и додаје да су на базенима Бање Дворови најбољи услови за обуку, јер су базени са разним дубинама и термоминералном водом.



-Као и претходних година, током љета ћемо организовати још  курсева, односно, све док буде интересовања. Наредни овогодишњи термин почетка обуке је 15.јул од 8 сати“, каже Лопандић. Он родитељима упућује позив да доведу дјецу да науче пливати, јер, како каже, „ако дјеца не знају пливати, њихов живот може бити угрожен кад су у води“.

-Стога, апелујем на родитеље да доведу дјецу како би се малишани ослободили евентуалног страха од воде и савладали технике пливања“, каже Лопандић.

(Семберија инфо)