ДИПЛОМАТЕ ИЗ ТРИ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ ПОСЈЕТИЛИ БИЈЕЉИНУ :: Semberija INFO ::

 

ДИПЛОМАТЕ ИЗ ТРИ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ ПОСЈЕТИЛИ БИЈЕЉИНУ



Градску управу Града Бијељина данас су посјетили амбасадори Холандије и Словачке те шег Дипломатске канцеларије Белгије у Босни и Херцеговини. Дипломате је примио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изразивши захвалност за све што су владе ових држава у претходном периоду учиниле за грађане Бијељине.

- Довољно је истаћи подршку коју је Холандија дала приликом изградње и модернизације градске водоводне и канализационе мреже. Ми смо уважене госте упознали са тренутним стањем у овој области као и плановима за даљу изградњу водоводне и канализационе мреже. Разговарали смо о томе како Градска управа планира да олакша и унаприједи живот грађана Бијељине и у том смислу навели све пројекте које смо до сада упутили ка вишим инстанцама власти, ту прије свега мислим на Владу Републике Српске, како бисмо добили подршку за реализацију представљених пројеката. Такође, истакли смо нашу чврсту опредијељеност за борбу против криминала и корупције и упознали дипломате са радњама која смо до сада на овом пољу предузели“, изјавио је Љубиша Петровић, градоначелник Града Бијељина, додавши још и проблем функционисања локалне власти који се манифестује кроз недовољно усклађено дјеловање Скупштине на једној и Градске управе Града Бијељина на другој страни.



Како је нагласио Јан Валтманс, амбасадор Холандије, данашња посјета Бијељини дио је редовних активности дипломата акредитованих у Босни и Херцеговини, а које се предузимају ради бољег упознавања ситуације у појединим бх. локалним заједницама.
​ 
- Све три наше земље имају неки облик везе са Босном и Херцеговином и овом регијом. Словачка овдје има значајну заједницу својих земљака, Белгија и Холандија су подржавале пројекте из пољопривреде, док је Холандија учествовала у финансирању изградње водоводне и канализационе мреже у Бијељини. У том смислу, разговарали смо са градоначелником Петровићем како се у будућности наша сарадња може унаприједити на овим, али и на другом пољима“, рекао је амбасадор Холандије у БиХ, Јан Валтманс.