У Међашима положени вијенци и цвијеће палим борцима и жртвама фашистичког терора у НОР-у :: Semberija INFO ::

 

У Међашима положени вијенци и цвијеће палим борцима и жртвама фашистичког терора у НОР-у



Представници Градског одбора СУБНОР-а и мјештани Међаша, поводом 4. јула - Дана борца, положили су данас у Међашима вијенце и цвијеће на споменик борцима и жртвама фашистичког терора у НОР-у.

На овом споменику уклесана су 56 имена погинулих у НОР-у, међу којима је било двоје од 18 година, двоје од 17, па чак и по једно дијете старости 14, односно 11.



“Данас обиљежавамо Дан борца по 67. пут. У Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији и Савезној Републици Југославији био је државни празник од 1956. и заједно са Даном устанка, чинио је окосницу сјећања на људе који су своје животе изгубили не само, али првенствено у борби против фашизма који и данас постоји, само у измјењеном облику, речено је на скупу.



Истакнуто је да су борци из покрета НОР-а примјер да само јединством, добром организацијом, срчаношћу, жртвом и увјерењем да свим људима треба да буде добро, а да зло може да се побиједи.

Потом су положени вијенци и цвијеће на споменик споменик погинулим борцима у протеклом отаџбинским рату.

Како је најављено у Међашима, сутра ће у Рачи бити откривен споменик погинулим војницима Црвене армије који су учествовали у пробоју Сремског фронта заједно са јединицама Народно ослободилачке војске Југославије, а почетак манифестације планиран је у 11.00 часова у Рачи.


Семберија инфо - З. Кусмук