"Видовданске свечаности Угљевик 2023": Сајам народних рукотворина :: Semberija INFO ::

 

"Видовданске свечаности Угљевик 2023": Сајам народних рукотворина


У оквиру "Видовданских свечаности Угљевик 2023" у сриједу 28. јуна биће отворен једнодневни Сајам народних рукотворина на платоу испред Центра за културу "Филип Вишњић" са почетком у 17.00 часова.
 
Сајам ће окупити 30 излагача а посјетиоци ће имати прилику да виде ручно рађене народне ношње, везове, козметику, предмете рађене декупаж техником, производе од меда и колаче.
 
Уочи Видовдана, 27. јуна, у угљевичком храму Свете Петке Параскеве служиће се  Вечерње богослужење са почетком у 18.00 часова, а након тога на градском тргу испред Спомен-обиљежја не коме су исписана имена 301 погинулог борца Војске Републике Српске из ове подмајевичке општине биће служен парастос за све пострадале Србе од Косовског боја до данас.
 
Истог дана у угљевичком Центру за културу са почетком у 19.00 часова  биће уприличено отварање изложбе "120 година од оснивања Кола српских сестара".
 
Организатори "Видовданских свечаности Угљевик 2023" су Црквена општина Угљевик, Коло српских сестара “Света Марија Магдалина”, Борачка организација Угљевик, општинска Агенција за развој малих и средњих предузећа, Центар за културу “Филип Вишњић” а покровитељ ове манифестације је општина Угљевик.