Припадници ПУ Бијељина дијељењем промотивног материјала обиљежили Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога :: Semberija INFO ::

 

Припадници ПУ Бијељина дијељењем промотивног материјала обиљежили Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога


Поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, који се обиљежава данас, 26. јуна припадници Полицијске управе  Бијељина, данас су дијелили промотивни материјал на Градском тргу у Бијељини.  Овогодишња капања се проводи под називом „Буди независан и слободан одбиј дрогу и зависност“. Традиционално, као и свих година до сада, на промотивном материјалу приказане су фотографије опојних дрога, као и савјети родитељима како да поступају са дјецом уколико код њих примјете прве симптоме конзумирања опојних дрога.


 


-Предузимајући активности на спречавању злоупотребе, откривања и документовања кривичних дјела која се односе на злоуптребу опојних дрога за првих пет мјесеци 2023. године полицијски службеници ПУ Бијељина открили су 23 кривична дјела, која су документовали кроз 19 извјештаја, а која су поднијела надлежним тужилаштвима. Укупно је пријављено 20 лица која су починила кривична дјела, од којих је једно малољетно, а седам је повратника у извршењу кривичних дјела. Такође, за протеклих пет мјесеци полицијски службеници лишили су слободе 11 лица, 10 лица мушког пола и једно женског због почињених кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога“, истакла је Александра Марић, портпарол Полицијске управе Бијељина, и додала да током цијеле године припадници МУП – а РС предузимају низ мјера и радњи, као и многобројне акције у којима су пронашли и заплијенили одређене количне опојних дрога, као што су кокаин, хероин, медицинске дроге, те стабљике индијске  конопље и значајне количине марихуане.





(Семберија инфо)