РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ХОРОВА – ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ХОРОВА – ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“ БИЈЕЉИНА


 У Центру за културу града Бијељина 29. априла 2023. године одржано је Регионално такмичење хорова чији је домаћин била ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Бијељина.

На овогодишњем такмичењу учествовало је пет школа са подручја семберске регије које су се представиле музичким умијећем у трајању од петнаест минута, и то: ЈУ Основна школа „Вук Караџић“ Бијељина, ЈУ Основна школа „Дворови“ Дворови, ЈУ Основна школа „Вук Караџић“ Забрђе, ЈУ Основна школа „Филип Вишњић“ Доња Трнова и ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Бијељина.



Нашу школу представљало је двадесет пет чланова хора које је предводио наставник Дарко Стевановић. Ученици су се представили обавезном композицијом „Киша пада“, затим народним композицијама „Вишњичица род родила“ и „Заспо Јанко“, а  потом и композицијом „Славимо те“, композитора Стевана Поповића.

Сви учесници, посјетиоци, али и чланови жирија уживали су док су слушали композиције које су припремили учесници предвођени својим наставницима, те одлука жирија није била нимало лака.

Најбољи је побиједио као што бива на сваком такмичењу, а то је наша ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Бијељина.
На крају такмичења, најуспјешнијим хоровима додијељене су дипломе.

Нашим славујима и наставнику Дарку Стевановићу честитамо и желимо срећу у наставку такмичења, односно, на републичком такмичењу које се одржава у Бањалуци 27. маја .2023.