ПРОДУЖЕН је Јавни позив за пријаву учешћа у програму предузетничке обуке у склопу пројекта (НА)УЧИ И (ЗА)РАДИ :: Semberija INFO ::

 

ПРОДУЖЕН је Јавни позив за пријаву учешћа у програму предузетничке обуке у склопу пројекта (НА)УЧИ И (ЗА)РАДИ


Пројекат „(НА)УЧИ И (ЗА)РАДИ“  представља системски приступ свих релевантних актера на успостављању функционалног модела за повећавање могућности одрживог запошљавања на простору Града Бијељина у складу са потребама привреде.
 
Градска управа Града Бијељина у сарадњи са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске – филијала Бијељина и Факултетом пословне економије Бијељина - Универзитет Источно Сарајево позива лица да се пријаве за учешће у програму предузетничке обуке.
 
Предузетничку обуку ће реализовати Факултет пословне економије Бијељина - Универзитет Источно Сарајево кроз 4 модула:
 
Модул I: Дигитална економија,  
Модул II: Услужни сектор и пословање предузетника,
Модул III: Предузетничке вјештине,
Модул IV: Израда бизнис планова за предузетнике.  
 
За 10 обучених особа по овом Јавном позиву кроз Програм предузетничке обуке биће обезбијеђена подстицајна средства у износу од 8.000,00 КМ за регистрацију и покретање сопственог бизниса и самозапошљавање, и менторство над радом предузећа од стране Факултета пословне економије Бијељина - Универзитет Источно Сарајево.
 
Корисници ће бити одабрани на основу квалитета  израђеног Бизнис плана и одрживости бизнис идеје, а резултати ће бити објављени на званичним интернет страницама Града Бијељина, ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и Факултета пословне економије Бијељина - Универзитет Источно Сарајево.  
 
На Јавни позив се могу пријавити физичка лица која испуњавају сљедеће основне критеријуме:
 
- Да су старији од 18 година;
- Да посједују доказ о стручном образовању;
- Подносилац пријаве мора имати пребивалиште-боравиште на територији Града Бијељина;
- Подносилац пријаве треба да има пословну идеју и жељу да се бави властитим бизнисом.
 
Рок за достављање пријаве са пратећом документацијом по овом Јавном позиву је 30. септембар 2019. године.   
 
Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити у Градској управи Града Бијељина – Одсјек за локални економски развој и европске интеграције, на сљедеће бројеве телефона: 055/233-159; 055/233-169; 055/233-132.