Представљен програм Средње школе унутрашњих послова Бања Лука :: Semberija INFO ::

 

Представљен програм Средње школе унутрашњих послова Бања Лука


Снистарство унутрашњих послова Републике Српске организовало је данас  промоцију Средње школе унутрашњих послова. Промоција је уприличена за бијељинске  средњошколце  а одржана је  у Градској спортској дворани.



У оквиру овог догађаја, представници Управе за полицијску обуку и Полицијске управе Бијељина упознали су  ученике са могућностима уписа у Средњу школу унутрашњих послова, као и другим детаљима који се односе на начин школовања. Такође ,  ученицима  је изложена  опрема, средства за рад и возила које  користе полицијски службеници а  представљена  им је и  тактичко-показна вјежба припадника Јединице жандармерије ПУ Бијељина.
 

-Одабир будућих полицијских службеника претходних двадесетак година вршили смо путем Полицијске академије. Закључно са крајем ове године одшколоваћемо и на приправнички стаж упутити 26. класу академије. На тај начин ми смо до сада одшколовали неколико хиљада полицајаца. У наредном периоду, Министарству унутрашњих послова Републике Српске због одласка у заслужену пензију и смјене генерација, недостајаће неколико стотина полицајаца. Зато смо започели процес поновног покретања Средње школе унутрашњих послова, која ће заједно са Полицијском академијом образовати стручни кадар који ће сутра штитити уставни поредак и безбједност наших грађана и њихове имовине“, изјавио је Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.



Влада Републике Српске донијела је 30. марта ове године  Одлуку о оснивању ЈУСредња  школа  унутрашњих послова, а у школској 2023/2024. години Средња школа унутрашњих послова вршиће препис ученика из других разреда средњих школа у трећи разред Средње школе унутрашњих послова.



-Ја сам завршио Средњу школу унутрашњих послова 2001. године и од тада сам пуне 22 године у полицијској служби. Школовање је и тада било интернатског типа, учили смо занимљиву стручну теорију и у пракси провјеравали научено, учили смо борилачке вјештине и руковање ватреним оружјем које користи полиција. Нисам се покајао због избора полицијске професије и овом приликом позвао бих све младе који испуњавају услове конкурса а који су вољни да штите безбједност људи и имовине да се пријаве и придруже нам се“, рекао је Владимир Јовић, помоћник командира Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина.
 

Семберија инфо