Расвијетљеност кривичних дјела већа од осамдесет одсто :: Semberija INFO ::

 

Расвијетљеност кривичних дјела већа од осамдесет одсто


Стање безбједности у протекла три мјесеца на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина можемо оцијенити задовољавајућим, изјавио је Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина на редовној конференцији за штампу која је данас одржана у Бијељини.

Терзић је истакао да су у прва три мјесеца ове године евидентирана укупно 244 кривична дјела, од чега 120 кривичних дјела по непознатом извршиоцу и 124 кривична дјела по познатом извршиоцу.

 “Коефицијент расвијетљености кривичних дјела износи више од осамдесет одсто. Надлежним тужилаштвима поднесено је 200 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 199 особа, међу којима је и петоро  малољентика. Највише је кривичних дјела из области општег криминалитета, око 85 одсто. Евидентирано је и 64 случаја из области опојних дрога, дванаест кривичних дјела и 52 прекршаја. У области привредног криминалитета надлежним тужилаштвима поднесено је 14 извјештаја против двадесет особа због постојања основа сумње да су починили двадесет кривичних дјела. Укупна материјална штета из области привредног криминалитета износи око 1,3 милиона КМ, док протиправно стечена имовинска корист износи око 1.390.000 КМ”, изјавио је Терзић, подсјетивши да су у прва три мјесеца евидентирана и 124 случаја нарушавања јавног реда и мира у којима је почињено 172 прекршаја против јавног реда и мира.



“У прва три мјесеца евидентирана су два илегална мигранта који су илегално прешли границу БиХ у зони оперативне надлежности Полицијске управе Бијељина. У овом временском периоду евидентирана је 251 саобраћајна незгода. Три особе су смртно настрадале, петнаест особа је задобило тешке тјелесне повреде, док је 67 особа задобило лакше тјелесне повреде. Због почињених прекршаја из области саобраћаја, издато је 3.963 прекршајна налога, 401 возач је искључен из саобраћаја, као и 24 возила. У наредном периоду очекује нас обиљежавање Првомајских празника, када велики број суграђана посјећује оближња излетишта. Апелујемо на грађане да се суздрже од прекомјерне конзумације алкохола и вожње под дејством алкохола, нагласио је Терзић, истакавши да ће полицијски службеници у склопу превентивних активности обилазити поменута излетишта.

Детаљније су о резултатима тромјесечног рада полиције говорили Срђан Гајић, начелник Сектора криминалитета и Раденко Кнежевић, инспектор у Сектору безбједности саобраћаја.

Семберија инфо