У БИјељини за пет дана прикупљено 6500KM за Гордана Савића :: Semberija INFO ::

 

У БИјељини за пет дана прикупљено 6500KM за Гордана Савића


У Бијељини је за пет дана хуманитарне акције прикупљено 6.500 КМ за помоћ у лијечењу суграђанина Гордана Савића, који се бори са агресивним обликом тумора на мозгу, изјавила је Срни његова пријатељица Јелена Медан.

Меданова је навела да је из буџета града издвојено 7.000 КМ за трошкове терапија у Хрватској гдје је Савић отпутовао 18. априла.

Борба за живот овог младића, који је фармацеут по струци и пјесник, траје већ годину дана, а за лијечење користи иностране вакцине, генску терапију и бројне лијекове чија је набавка изузетно скупа.

Меданова је рекла да се хуманитарна мисија наставља организовањем поетске вечери и паб квиза.

Вечерас ће у “Зен кафеу” бити одржано хуманитарно поетско вече.

“Окупљамо пријатеље на хуманитарној поетској вечери гдје ће глумци Градског позоришта у Бијељини читати пјесме Гордана Савића Цојлета, а придружиће им се и локални аутори читањем својих стихова”, најавила је Меданова.
Она је рекла да грађани куповином Савићеве збирке поезије донирају за његово даље лијечење, а препоручена донација је 20 КМ.

У петак, 21. априла, у крчми “Буренце” биће одржан хуманитарни квиз, а прикупљене донације намијењене су за ову хуманитарну акцију.

До сада су Савићеви родитељи уз помоћ родбине и пријатеља успијевали да обезбиједе средства за лијечење, али сада је потребна помоћ у виду донација људи добре воље.

Сви који желе да помогну Гордану Савићу могу уплатити новац на његове личне рачуне – донације у КМ на рачун број:

5722460000288797, а донације у еврима – СWИФТ: MFBLBA22
ИБАН : BA395722460001100493.


У Србији је у оквиру фондације “Буди хуман” отворен хуманитарни број и жиро рачуни на које се такође могу извршити уплате у динарима и иностраној валути https://www.budihuman.rs/korisnik/1470/gordan-savić .

У мају се очекује и хуманитарни број у БиХ.
 
(НовиГлас)