Успјешно завршена прва етапа бициклистичке трке "Београд - Бањалука" :: Semberija INFO ::

 

Успјешно завршена прва етапа бициклистичке трке "Београд - Бањалука"


Данас је у Бијељини завршена прва етапа међународне бициклистичке трке"Београд - Бањалука", која је вожена од престонице Србије до Бијељине.Ове године учествује 170 бициклиста, из више од тридесет земаља са четири континента.

Члан екипе “Востер “Бартош Рудик, био је најбржи на дионици од Београда до Бијељине. Рудик је по окончању прве етапе, изразио задовољство што ће пут Власенице кренути у жутој мајици, али и нагласио да га у наствку трке очекује тежак посао.



 – Ово је моја прва званична побједа и врло сам задовољан на какав начин смо као тим одрадили посао. Сутра је нови дан, врло тешка етапа, али сам оптимиста, имамо доста бољи тим него прошле године”рекао је Рудик.

 Друго мјесто  припало је Лоренцу  Комфортиу из Бардијанија, а он је уједно обукао и бијелу мајицу за најбољег младог возача.Треће мјесто у првој етапи трке освојио је члан италијанског Коратека, Атилио Вивиани.  



Организатори су задовољни првом етапом, иако је било неколико неугодних падова. – На то на жалост не можемо да утичемо. Ипак, са аспекта безбједности све је било на врхунском нивоу, а ја сам увијек срећан када границу између Србије и Српске прођемо без заустављања. Велико хвала Бијељини која се и ове године показала да је сјајан домаћин “,рекао је између осталог директор БС РС Владимир Куваља.

Као и претходних година, Град Бијељина је покровитељ циља прве и старта друге етапе ове трке. Савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић, овом приликом је истакао да је ова трка за Бијељину веома значајна, те да има посебну симболику.



Сутра је на програму најтежа етапа трке, од Бијељине преко Зворника и Шековића до Власенице.Завршетак трке је планиран за 22. април  на ареодрому Залужани у Бањалуци.

(Семберија инфо)