ОДРЖАНА ЈУБИЛАРНА 30. ЈАЈАРИЈАДА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ЈУБИЛАРНА 30. ЈАЈАРИЈАДА


Поводом Васкрса, Центар за културу „Семберија“ из Бијељине данас је организовао 30. јубиларну Јајаријаду, традиционално такмичење за најљепше и најтврђе јаје. У такмичењу су учествовали наши најмлађи суграђани а садржајном богатству манифестације помогли су СКУД „Семберија“, Градско позориште „Семберија“ и Туристичка организација Града Бијељина. Нестабилне временске прилике су приморале организаторе да такмичење за најтврђе и најљепше јаје премјесте у велику салу Центра за културу „Семберија“.



- Користим прилику да честитам најрадоснији хришћански празник традиционалним поздравом Мир Божји! Христос васкрсе! Већ 30 година Центар за културу „Семберија“ је домаћин Јајаријаде, а на том нам путу велику и несебичну помоћ пружају Српско културно умјетничко друштво „Семберија“, Градско позориште „Семберија“ и Туристичка организација Града Бијељина. Желио бих се захвалити свима који су данас дошли овдје јер су они главни помагачи у нашем настојању да очувамо традицију. Надам се да ћемо сви заједно понијети лијепе утиске из ове сале. Нека је сретан Васкрс свим православним хришћанима уз жељу да у овако лијепом расположењу прославимо још много Васкрса“, рекао је Игор Бешлић, директор Центра за културу „Семберија“. 



У такмичењу за најтврђе јаје учествовало је преко стотину такмичара. Након пет кругова такмичења у финалу су се састали двојица Јовановића, Огњен и Деспот. Након финалног одмјеравања снага шарено јаје Деспота Јовановића се испоставило као најтврђе. Жири је, на крају констатовао да је побједничко јаје право, природно јаје и да је млади Јовановић Деспот заслужио титулу најуспјешнијег.



На другој страни, у конкуренцији за најљепше нашарано јаје стручни жири је био на слатким мукама. Из неколико десетина прелијепо и са пуно љубави украшених јаја изабрана су најљепша три. Лазар Маловић је освојио треће, Драган Јанковић друго, а Катарина Симојловић прво мјесто. Сви малишани који су завршили на побједничком постољу добили су вриједне награде спонзора данашње манифестације.


Семберија инфо