Светозар Остојић првенствено брине за егзистенцију 350 радника и њихових породица :: Semberija INFO ::

 

Светозар Остојић првенствено брине за егзистенцију 350 радника и њихових породица


Светозар Остојић несебично је стао на браник свог народа и отаџбине у одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године. Као и многи, Светозар је у рату остао без свог дома, завичаја, многих драгих људи.

Послије рата Светозар Остојић успио је да изгради велику фирму која данас запошљава више од 350 људи. Као успјешан привредник, све ове године несебично је помагао свима којима је помоћ била потребна. Помагао је породицама погинулих бораца, запошљавао њихову дјецу, помагао избјеглима да изграде нове домове, помагао је повратницима да поново започну живот на својим огњиштима, помагао је обнову и изградњу цркава, улагао је свој новац тамо гдје је требало обновити и покренути живот. Светозар је увијек био међу првима и у хуманитарним акцијама у Републици Српској, а увијек је финансијски помагао и омладинске, спортске, културне и научне активности. Уз све то, увијек је Светозар Остојић уредно измиривао пореске обавезе према својој држави. И данас, када је његову фирму „Мега дрво“ задесио страшан пожар у коме је претрпио вишемилионску штету, Светозар Остојић првенствено брине за егзистенцију његових 350 радника и њихових породица.
 

Како у овој тешкој ситуацији да обезбиједи плате за раднике, како да санира штету и обнови производњу, како да обезбиједи опстанак фирме? Ово су питања за Светозара Остојића али и за све нас у Републици Српској. Сада је потребно да сви покажу несебичност која је увијек красила Светозара Остојића, да држава и сви остали помогну да се спаси фирма „Мега дрво“, а самим тим сачува егзистенција 350 породица које та фирма храни!