Одржан Међународни атлетски митинг под називом „Трофеј Бијељине 2023“ :: Semberija INFO ::

 

Одржан Међународни атлетски митинг под називом „Трофеј Бијељине 2023“


У Бијељини је данас одржан други по реду Међународни атлетски митинг под називом „Трофеј Бијељине 2023“ који је организовао Атлетски клуб „Атлетик“ Бијељина у Етно селу „Станишићи“.

Промотер овог догађаја био је прослављени атлетски шампион, Драган Здравковић, шеф стручног штаба репрезентације Србије.



Велибор Ковач, предсједник Атлетског клуба „Атлетик“ Бијељина казао је да Атлетски митинг под називом „Трофеј Бијељине“ ове године уврштен у календар атлетских догађаја БиХ Атлетског савета БиХ, те да је добио међународни статус.



-Данас смо угостили велики број клубова укупно 28, а из Србије их је 14. Укупно 240 учесника, такмичило се у дисциплинама од 60 до 1.500 метара, што подразумјева 60, 200, 600, 800 и 1.500 метара. Такмичило се много првака БиХ, РС и Србије и много њиховим репрезентативаца које су увеличали овај догађај. Потрудили смо се да доведемо јако добре такмичаре  и сви који су данас били овдје имали су прилику да виде празник атлетике. Генерални покровитељ данашњег догађаја је Градска управа Града Бијељина, такође истакао бих да смо добили и одређену помоћ од Скупштине града Бијељина, те појединих привредних субјеката, као што су „Кућа здравља“, те „Монт – терм“ који је наш дугогодишњи спонзор и многи други“, казао је Ковач и истакао да је ова манифестација у последње вријеме највећа атлетска манифестација на овим просторима.



-Надамо се да ће ово бити традиционално и трудимо се да „Трофеј Бијељине“ буде један од пројеката који ће бити од важности и значаја за наш град. Све ово радимо због наше дјеце, јер је важна промоција спорта и здравља, то су основни постулати којима се водимо. Због дјеце се трудимо да им пружимо здрав начин живота и да их научимо здравијим навикама како би сутра били добри људи и људи који ће знати да поштују и знати да одговоре на све изазове који их чекају у животу, то ипак даје спорт, без обзира да ли је то атлетика или неки други. Атлетика је базичан спорт и трудићемо се да у наредном периоду привучемо што више дјеце, како би их одвојили од мобилних телефона, сједења испред телевизора, компјутера...“, нагласио је Велибор Ковач за „Семберија инфо“.



-Градска управа Града Бијељина са задовољством подржава овакве догађаје. Велики број гостију из Републике Српске, БиХ, Србије и Косова и Метохије данас је присуствовало овом догађају и драго нам је што смо имали прилику да их дочекамо  и драго нам је што на овакав начин можемо да промовишемо атлетику као краљицу спорта“, рекао је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине.

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина истакао је да је овогодишњи Међународни атлетски митинг „Трофеј Бијељине 2023“ организован још боље него претходни, који је био на изузетно високом ниову.



-Убјеђен сам да ће сви они који су први пут у Бијељини видјети какав је она град, да је град великог срца и да ће нам се увијек радо враћати и да ће одавде понијети најљепше успомене. Упућујем честитке свима који су учествовали у организацији овог догађаја и мислим да имамо на шта бити поносни“, закључио је Ђурђевић.

(Семберија инфо)