Гордану из Бијељине потребна средства за лијечење – Можда нисте знали, нашем Цојлету је потребна помоћ :: Semberija INFO ::

 

Гордану из Бијељине потребна средства за лијечење – Можда нисте знали, нашем Цојлету је потребна помоћ


Гордану је у марту 2022. године дијагностикован агресивни облик малигног тумора мозга – мултицентрични глиобластом, без ИДХ мутације ЦНС WХО градус 4. Ради се о најагресивнијем тумору мозга за који су прогнозе поражавајуће.

С обзиром на ПХ налаз одлучено је да се уради операција већег дијела тумора у предјелу тригонума латералне коморе. Гордан је оперисан у априлу 2022. године у Клиничком центру Србије. Након кратког опоравка код куће упућен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је примао хемиотерпију и радиотерапију у периоду од мјесец дана.

Од јуна 2022. је у Бијељини, на кућном лијечењу, гдје је наставио са хемиотерапијом у осам циклуса. До децембра прошле године стање је било добро, што су показивали и налази, међутим, од децембра се нагло погоршава. МР која је рађена у јануару 2023. године показује да је дошло до значајне прогресије тумора и да операција није могућа.   

Већ годину дана траје Горданова борба за живот. Гордан користи иностране вакцине, генску терапију и бројне лијекове чија је набавка изузетно скупа.

До сада су Горданови родитељи уз помоћ родбине и пријатеља успијевали да обезбиједе средства за лијечење, али сада им је потребна помоћ у виду донација људи добре воље. Отворила се могућност да се Гордану помогне у једној клиници у Франкфурту, али с обзиром да је Гордан скоро непокретан, тренутна опција је слична троседмична терапија у Хрватској. Уколико му се стање још више погорша, неће моћи да путује, зато је сваки дан драгоцјен.

Средства су потребна за наставак лијечења у иностранству, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

Тренутно су у оквиру фондације Буди Хуман активни СМС бројеви у Србији, а ускоро би требало да буду активирани и бројеви у Босни и Херцеговини.

хттпс://www.будихуман.рс/корисник/1470/гордан-савиц