У Лопарама више првачића него лани :: Semberija INFO ::

 

У Лопарама више првачића него лани


Начелник општине Лопаре Радо Савић честитао је ученицима и просвјетним радницима са подручја ове мајевичке општине почетак нове школске године.

– Желим вам срећу, успјех и радост током свих наредних школских дана, да стичете нова знања и да, као и до сада, запаженим резултатима на најбољи могући начин презентујете наше Лопаре – рекао је Савић.

Он је посебне честитике упутио ђацима првацима, који по први пут крећу у школу и нагласио да данас започињу најљепши период свог живота.

Савић је данас, традиционално првог школског дана, посјетио Основну школу „Свети Сава“ и првачићима подијелио школске реквизите.

Савић је изразио задовољство јер је у ову школску годину на подручју општине Лопаре уписано 11 првачића више него лане.

У школску 2019/20. годину у три основне школе на подручју општине Лопаре уписано је 650 ученика, од чега је 67 ђака првачића, док је у средњошколски центар уписано 225 ученика.

– Општина Лопаре потписала је уговор с фирмом „Теромелектро опрема“ о стипендирању ученика браварског смјера, који ће сваког мјесеца добијати по 50 КМ. То је један у низу пројеката којим подржавамо школе и ученике – навео је Савић.

Он је подсјетио да је у претходном периоду локална заједница урадила много на опремању школа те најавио даљу подршку.

СРНА/Инфо Бијељина