Акција добровољног давања крви у Угљевику: Перићева захвалност од срца :: Semberija INFO ::

 

Акција добровољног давања крви у Угљевику: Перићева захвалност од срца


Акција добровољног давања крви окупила је данас у Угљевику више од 150 добровољних давалаца из 23 удружења Републике Српске и Србије.

Организатор данашње традиционалне акције је Друштво добровољних давалаца крви (ДДДК) „Рудар“ из Угљевика који су познати широм региона као једно од најмасовнијих и најорганизованијих друштава.

Предсједник ДДДК “Рудар” Зоран Миловић захвалио је свима који су данас подржали ову хуманитарну акцију.

-У току године организујемо двије велике акције у општини Угљевик а подржавамо све акције широм Српске-рекао је Миловић.

Циљ овог удружења, истакао је Миловић, јесте да привуче младе људе.

-У наредном периоду организоваћемо акцију у средњим школама гдје ће млади људи даривати крв-најавио је Миловић који је рекао да ДДДК “Рудар” броји 1.250 чланова.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник општине Угљевик Василије Перић који је за ово угљевичко удружење рекао да је једно од најбоље организованих на простору Републике Српске.

-Ово удуржење не помаже само грађанима овог простора, они су присутни на свим акцијама добровољног давања крви у Српској-рекао је Перић.

Општина Угљевик увијек подржава рад ДДДК “Рудар” додао је Перић и подсјетио да је ово удружење добитник највећег признања-Повеље општине Угљевик за хуманитарни рад.

-Поносни смо на њих и срећни јер давајући крв спасавају животе онима којима је крв потребна-рекао је Перић.
Љекар Драгана Војновић из Службе за трансфузијску медицину Бијељина рекла је да се у данашњој акцији очекује више од 150 доза крви.

-Стварамо залихе крви за цијелу Републику Српску. Имамо свих крвних група довољно на залихама-саопштила је Војновићева.

Она је захвалила свим даваоцима крви а посебно онима који први пут дарују ову драгоцјену течност.