У Угљевику одржана панел дискусија “Положај жена у друштву”: Важна друштвена тема :: Semberija INFO ::

 

У Угљевику одржана панел дискусија “Положај жена у друштву”: Важна друштвена тема


У угљевичком Центру за културу вечерас је одржана панел дискусија на тему “Положај жена у друштву” у организацији Миљане Деспотовић и Иване Томић, Угљевичанки које су студенти Филозофског факултета из Новог Сада.
 
Учесници у вечерашњој панел дискусији били су психолог у Центру за интегративну инклузију Рома и Ромкиња "Отахарин" из Бијељине Радмила Тубић, замјеник начелника општине Угљевик Вања Зекић, уредница и новинарка портала “Bijeljina.com” Сњежана Стојановић и уредница магазина “Лола”и водитељка подкаст емисије” Ослобођена” Бранкица Раковић која се укључила преко видео линка.
 
У име организатора, Миљана Деспотовић рекла је да је вечерас говорено о положају жена у области рада, али и о свакодневним изазовима са којима се оне сусрећу.
 
"Сасвим спонтано смо дошле на идеју да организујемо овакав догађај, а испоставило се као одлична замисао. Угљевику је потребно што више едукативних радионица и панел дискусија, а нама је неизмјерно драго што смо баш нас двије добиле прилику да будемо организатори", рекла је Деспотовићева.
 
Ивана Томић, члан организације догађаја, нагласила је да је важно гласно говорити о овако битним темама које се не тичу само жена него цијелог друштва.
 
Томићева је захавлила гошћама и публици која је била спремна да активно учествује у дискусији.
 
Замјеник начелника општине Угљевик Вања Зекић рекла је да је “положај жена у друштву” веома значајна тема.
 
“Положај жена у друштву је широка и значајна тема и као таква заслужује да се о њој често говори и да зеједно одговарамо на изазове који су пред нама”, рекла је Зекићева.
​ 
Она је истакла да јој је била част одазвати се позиву младих студенткиња за које каже да су ентузијазмом показале да је пред њима озбиљна каријера.