Приоритет Народне коалиције отварање Слободне зоне Бијељина, привлачење инвестиција и отварање нових радних мјеста :: Semberija INFO ::

 

Приоритет Народне коалиције отварање Слободне зоне Бијељина, привлачење инвестиција и отварање нових радних мјеста


Приоритет Народне коалиције, која има тим способних и искусних људи, јесте да понуди грађанима планове системског развоја Семберије и Бијељине. Пред нама је велики посао отварања Слободне зоне Бијељина и нових индустријско – пословних зона, повезивања Бијељине ауто – путем са Београдом и Бањалуком, све с циљем привлачења инвеститора и отварања нових радних мјеста.

Овај посао ће бити завршен отварањем Бијељине и Семберије и остваривањем пуне сарадње са институцијама Републике Српске, Србије, БиХ и окружења.

Више никада Бијељина и Семберија не смију бити таоци појединца који одбија сваку врсту сарадње са институцијама Републике Српске! Наш град нема времена да стоји и чека јер други градови и општине у Републици Српској и Србији хоће да искористе развојне шансе које им се отварају.

О отварању Слободне зоне Бијељина договор је постигнут још прије три године. А онда је Љубиша Петровић изабран за градоначелника и договор о том историјском пројекту није се помакао с мртве тачке. Бијељина је изгубила 900.000 КМ, средства су преусмјерена у Требиње, које је отворило прву слободну зону у Републици Српској. Колика је стварна штета нерада Љубише Петровића свједочи и изјава директора Слободне зоне Зрењанин, који је потврдио да та зона прометује милијарду евра годишње!

Наш приоритет је и оживљавање индустријско – пословних зона, које су у протеклим годинама владавине Љубише Петровића запуштене и претворене у коров. Циљ нам је да домаћим и страним инвеститорима понудимо највеће могуће олакшице и најбоље услове како би дошли у наш град, започели производњу или посао и отворили нова радна мјеста.

Невјероватно нам је, а према грађанима Бијељине и Семберије дрско, безобразно и безобзирно понашање Љубише Петровића, који се није удостојио да према Влади Републике Српске пошаље ни један једини пројекат који би ушао у план капиталног инвестирања у наредне двије године!

Највиши званичници Републике Српске тврде да, од 1,5 милијарди КМ планираних капиталних инвестиција, Бијељина, као други највећи град у Републици Српској, има захтјеве за свега 9 милиона КМ!

Зато Народна коалиција поручује грађанима Бијељине да 19. марта пошаљу у прошлост нерад и неодговорност Љубише Петровића. Гласајмо за опозив, покренимо Бијељину!

(Покренимо Бијељину)