МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА 23. МАРТА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА 23. МАРТА


Сједница Скупштине града биће одржана 23. марта, а на дневном реду, за сада је наведена 41 тачка дневног реда. Након међустраначком састанка, ком нису присуствовали представници Градске управе, СДС-а и ПДП-а, предсједник Скупштине Александар Ђурђевић рекао је да су материјали у Стручну службу, за јануарску и фебруарску, достављени тек прије два дана.

-По достављању материјала смо кренули са припремом, а на међустраначки састанак су уредно позвани градоначелник, чланови Кабинета градоначелника и представници свих парламентраних партија, али се нису одазвали представници СДС-а и ПДП-а, као ни градоначелник са сардницима, као предлагач значајне већине тачака које су на дневном реду. Увидом у материјале, може се видјети да је на дневном реду и приједлог одлуке о давању сагласности на приватизацију станова у власништву Града Бијељина у насељу “ГТЦ”, а овај материјал је стајао на столу градоначеника од јануара. Скупштина ће одмах послати позив за редовну 20. сједницу Скупштине, а усагласили смо се, због обимности материјала које треба анализирати, да се одржи 23. марта. Много је одлука које на озбиљан начин утучу на животе грађана и града, те је потребно додатно вријеме да се материјали анализирају, како би се донијеле адекватне одлуке”, рекао је Ђурђевић. Он је додао да је “евидентно да недолазак свих на међустраначки састанак, не постоји жеља ни воља да се неке ствари, које су у интересу суграђана, проналази заједничко рјешење”.



-Достављањем скупштинских материјала прије два дана, види се да је темпирано пред постпупак опозива, а то не треба да има везе са радом институцијама”, рекао је Ђурђевић и у име коалиционих партнера поручио суграђанима да ће Скупштина усвојити све одлуке које су у интересу града и шире друштвене заједнице.

-Све одлуке које су у интересу грађана и града биће усвојене, без обзира ко је предлагач”, рекао је Ђурђевић. На питање, шта ће бити са два милиона КМ од Владе РС за рурални развој, Ђурђевић је рекао да ће та средства и поред свих опструкција у преходном периоду, бити кориштена за наставак асфалтирања макадамских путева и постављање ЛЕД расвјете.

-Документација се припрема, Аграрни фонд ће наставити са тим активностима, као што је већ рађено, а пројекат ће почети да се реализује након кампање за опозив градоначелника. Ово је пројекат који је у интересу наших суграђана и који остаје грађанима Семберије”, закјучио је Ђурђевић.

(Semberija Info)