РАТНИ ОФИЦИРИ И КОМАНДАНТИ ВОЈСКЕ И МУП-А РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ОГОРЧЕНИ СМО ПОСТУПЦИМА И ИЗЈАВАМА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА! :: Semberija INFO ::

 

РАТНИ ОФИЦИРИ И КОМАНДАНТИ ВОЈСКЕ И МУП-А РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ОГОРЧЕНИ СМО ПОСТУПЦИМА И ИЗЈАВАМА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА!


Ратни официри и команданти Војске и МУП-а Републике Српске, одржали су данас  састанак у хотелу” Дрина”, током ког су се осврнули на актуелна дешавања у Бијељини и  Семберији, као и на однос градоначелника Љубише Петровића према институцијама Републике Српске.

Нико Сјерић ратни начелник штаба Гарде Пантери, у обраћању медијима је истакао, да је градоначелнк Љубиша Петровић  потцијенио и повриједио сваког ко се борио за Републику Српску.


-Ми смо бранили Републику Српску, њен уставно-политички систем, њене законе као израз потребе и воље народа. Ми смо се борили за наш народ и за наше институције. И ако многи и даље ћуте, ми се не можемо и немамо право оглушити на његове поступке зато смо се данас окупили. Није први пут да градоначелник Петровић у жару своје политичке борбе негира институције Републике Српске и усхићено јавно говори да нема Предсједника Републике Српске, а ми у рату гинули да га буде и да га има, то је институција. Градоначелник Петровић не поштује ни Устав Републике Српске, ни законе Републике Српске јер између осталог не извршава одлуке Скупштине Града Бијељина. Осуђујемо сврставање градоначелника Петровића на страну мрзитеља Републике Српске, оних који под кринком приче о заједништву, желе да ускрате права нашем народу, и оних који би навише вољели да нема ни нас ни Републике Српске. Такве људе градоначелник дочекује раширених руку у центру Бијељине и насладјује се њиховим оспоравањем вриједности за које смо се борили и дали највриједније што смо имали. Зар су Џаферовић и Шмит, кога Република Српска није признала за високог представника, а он признаје, добронамјерници и залубљеници Републике Српске, да са њима гради Републику Српску, а наше институцие игнорише. Ми смо под сваку ціјену бранили и одбранили нашу заједничку драгоцијеност Републику Српску. Градоначелник мора научити шта је патриотизам и поштовање жртве.Ј асно нам је да поједини медији чине све да заваде наш народ, али је недопустиво да градоначелник који треба да уједињује пристаје на то. Сваком таквом понашању бићемо увијек опомена. Можемо различито мислити о свему, али вриједности за које смо се борили требамо јединствено и сложно бранити од сваког ко их не поштује и руши. ”, рекао је, између осталог, Сјерић.