КАДА ПОЧИЊЕ ГРАДЊА НОВЕ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ? :: Semberija INFO ::

 

КАДА ПОЧИЊЕ ГРАДЊА НОВЕ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ?


Представници два успјешна спортска колектива из Бијељине данас су на простору предвиђеном за изградњу нове градске дворане констатовали да је крајње вријеме да Бијељина добије један репрезентативни спортски објекат затвореног типа. Према информацијама из Градске управе, нова спортска дворана би се требала градити у склопу комплекса Градског стадиона у Бијељини. Њеном изградњом овај дио града би постао мјестом окупљања свих спортиста Бијељине.

-Клуб малог фудбала „Радник МД Схоп“ свакодневно показује свој квалитет. Експресно смо освојили Другу и Прву футсал лигу Републике Српске и ево ове године смо у самом врху Премијер лиге Босне и Херцеговине. Имамо амбицију да играмо европска такмичења али, гдје и у каквим условима? Своје такмичарске утакмице сада играмо у дворани Гимназије која једина у граду испуњава услове Фудбалског савеза БиХ. Уз то, екипа КМФ „Радник МД Схоп“ има четири тренинга седмично а у гимназијској дворани имамо само два термина за кориштење исте. Тако да смо, попут других спортских колектива у граду приморани да све остале тренинге радимо у школским салама, које су по димензијама и другим критеријима неусловне за тренинг једне екипе као што је Радник. Али , ко нас пита? Играмо најбоље што можемо и надамо се да ћемо ускоро играти европске утакмице у Бијељини, пред нашом публиком, у новој дворани“, рекао је Мирза Јунузовић, секретар КМФ „Радник МД Схоп“ из Бијељине.

Градска управа Града Бијељина ће у најскорије вријеме представити идејно рјешење нове спортске дворане а спортски радници града се надају да ће и изградња дворане кренути што прије.

-Нова , савремена спортска дворана је потреба овога града већ неколико година уназад. Рукометни клуб „Бијељина“ своје такмичарске утакмице може играти само у дворани у Рачанској улици која једина испуњава потребне услове прописане од стране Рукометног савеза РС. Наш клуб у тој дворани има само три термина седмично. За клуб који поред сениорске екипе има и изузетно развијену и бројну омладинску школу рукомета то је недовољно па смо принуђени да се, у потрази за простором за тренирање сналазимо на различите начине. Имао сам прилику видјети идејно рјешење за нову дворану и сматрам да ће она пружити добре услове за тренинге и такмичења свим градским клубовима“, изјавио је Богдан Ранкић, предсједник Рукометног клуба „Бијељина“.

Одборник у Скупштини Града Бијељина, Данијел Перић изразио је наду да ће процес изградње нове дворане ускоро почети. Административне процедуре су трајале предуго и, пошто се назире њихов крај и почетак првих радова Перић се нада да нећемо морати предуго чекати до гледања прве утакмице у новом објекту дворане. Он сматра да је локација на којој се планира градити дворана спорна са становишта недостатка довољног броја паркинг мјеста у близини али да и такав недостатак није велики колико је велика потреба бијељинских спортиста за новом спортском двораном.