Изборни штаб РСС: Опозив једини начин за промјене :: Semberija INFO ::

 

Изборни штаб РСС: Опозив једини начин за промјене


У Бијељини је вечерас одржана сједница Изборног штаба Републичке странке Српске на којој је разговарано о актуелним темама и опозиву градоначелника овог града, а чланови РСС-а сагласили су се да Семберија заслужује првог човјека који ће одговорити потребама грађана и који се неће бавити личним интересима.
 
Данијел Перић, предсједник Изборног штаба РСС за опозив градоначелника, истакао је да су му представници мјесних заједница пренијели чињенице из својих средина које указују на непоштовање и неодговорност локалне заједнице према својим грађанима.


 
- Информације које добијамо са терена говоре о неодговорном односу градоначелника и Градске управе према народу од чијег се пореза пуни градски буџет. Сматрам да квалитетан живот грађана увијек треба да буде изнад интереса појединца. Једини начин да покренемо Бијељину био је опозив. РСС је свим својим снагама и капацитетима уз ову идеју. РСС је након прошлих избора обишла готово све мјесне заједнице и разговарала са свим мјештанима и својим активистима, тако да већ сада заједно спремамо рјешења за неке од проблема са којима се сусрећу – додао је Перић.
 
Предсједник Градског одбора РСС Дарко Митрић истакао је да Бијељина мора да се покрене са тачке на којој је још прије двије године заустављена самовољом једног човјека.


 
- Од Бијељине која је била град отворен за сарадњу, дошли смо до затворене средине која не може да ријеши ни најосновније комуналне проблеме. Опозив је једини начин да Бијељина искористи историјску шансу и постане индустријски, културни и спортски центар регије – нагласио је Митрић. 
 
Из РСС су поручили да им се свакодневно јављају грађани незадовољни односом градоначелника према насељима и селима у којима живе, посебно када је ријеч о инфраструктури и тромом систему администрације у Градској управи.