Аграрни фонд: Саопштење за јавност :: Semberija INFO ::

 

Аграрни фонд: Саопштење за јавност


Аграрни фонд Бијељине обавјештава мјештане семберских села да су покренуте активности око другог круга руралног развоја Семберије и да су, за подршку активности и изградње инфраструктуре у оквиру пројекта руралног развоја, на рачун Аграрног фонда 17. фебруара ове године уплаћена 2.000.000 КМ.
 
Подсјећамо на чињеницу да је Аграрни фонд Бијељине успјешно и оперативно, у рекордно кратком року од пет мјесеци, у првом кругу пројекта руралног развоја Семберије реализовао 3.000.000 КМ средстава Владе Републике Српске. Асфалтирано је 58 макадамских путева укупне дужине 18 километара и укупне површине 60.000 м2, те играђено 407 нових сијаличних мјеста са савременим ЛЕД сијалицама.
 
Средства на рачун Аграрног фонда Бијељине, на основу договора са највишим представницима власти Републике Српске, уплатило је Министарство финансија Републике Српске – Компензациони фонд.
 
На сједници Надзорног одбора Аграрног фонда Бијељина, која је одржана 24. фебруара ове године, усвојена је Одлука о кориштењу средстава Компензационог фонда, а којом се Скупштини Града Бијељина предлаже да се 1.900.000 КМ искористи за асфалтирање макадамских путева и 100.000 КМ за изградњу нових сијаличних мјеста за јавну расвјету.
 
За расписивање тендера и имплементацију ових средстава потребан још само један корак – Одлука Скупштине Града о усвајању приједлога Надзорног одбора Аграрног фонда Бијељине.
 
Нажалост, одржавање сједница Скупштине Града тренутно је у потпуној блокади искључивом кривицом градоначелника Љубише Петровића, који у 2023. години није упутио ни један материјал Скупштини Града, чиме на перфидан начин наставља са опструкцијама и блокадама сједница градског Парламента, као и са опструкцијама доношења одлука од животног значаја грађана Семберије, укључујући и одлуку која би омогућила Аграрном фонду Бијељине да реализује други круг пројекта руралног развоја Семберије.