БОЛНИЦА "СВЕТИ ВРАЧЕВИ": ДЈЕЧИЈА БИБЛИОТЕКА НА ПОКЛОН ОД АЦТ ФОНДАЦИЈЕ БИХ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА "СВЕТИ ВРАЧЕВИ": ДЈЕЧИЈА БИБЛИОТЕКА НА ПОКЛОН ОД АЦТ ФОНДАЦИЈЕ БИХ


Захваљујући волонтерима АЦТ Фоундатион БиХ, Одјељење за педијатрију бијељинске болнице добило је библиотеку која броји више од 600 библиотечких јединица.
​ 
-Донирали смо Одјељењу за педијатрију библиотеку која садржи књиге за све узрасте: од књига, сликовница и бојанки за најмлађе пацијенте, па све до озбиљне литературе. Наиме, док је моја кћеркица била овдје, видјела сам шта недостаје у болничкој играоници и размишљала да покренемо неку акцију, оформимо библиотеку на одјељењу како би им боравак макар мало олакшали и уљепшали. Дјечици која овдје бораве много значи овај простор предвиђен за игру, данас смо га употпунили библиотеком”, рекла је Тања Дамјановић и додала да им је драго што још није клонуо дух народа, да показују емпатију и да су прије свега грађани Бијељине јако хумани.
 
- Захваљујем се у име малишана и родитеља, свих запослених на педијатрији и наравно у име нашег менаџмента за овај диван гест. Овакве акције су на жалост ријетке код нас, а одраз је племените душе. Нека ово буде подстицај свима који желе да усреће малишане и олакшају им боравак у болничким условима, изјавила је др Ивка Џувелековић, начелница Одјељења за педијатрију. У акцији су учествовали ученици основних и средњих школа из Бијељине, као и волонтери из Тузле, Бањалуке и Сарајева. АЦТ Фоундатион БиХ ове године слави 20 година постојања, дио је глобалне добротворне платформе (АЦТ Фоундатион Глобал), основане у Индији. Дјелује на свих шест континената у чак 25 земаља.