У ДОМУ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА ОД ДАНАС ЧИТАЛАЧКИ КУТАК БИБЛИОТЕКЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ :: Semberija INFO ::

 

У ДОМУ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА ОД ДАНАС ЧИТАЛАЧКИ КУТАК БИБЛИОТЕКЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ


Поводом 14. фебруара, Међународног дана даривања књига, Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина, данас је у Амбуланти за специјалистичке консултације из педијатрије у Дому здравља Бијељина, малим пацијентима ставила на располагање књиге из дјечијег фонда.



- Од огромне је важности да нашој дјеци почнемо читати  још у раном дјетињству,како би на тај начин обогатили ријечник дјетета и унаприједили његов социо-емоционални развој. Рано читање има изузетан значај и надамо се да ће ове књиге и сликовнице, које су од данас на располагању дјеци у Амбуланти за специјалистичке консултације из педијатрије допринети и томе да смањимо употребу мобилних телефона и таблета. Као мајка трогодишњака, уочила сам да родитељи док чекају са дјецом у чекаоницама, најчешће  посежу за тим савременим технологијама и дјеци најчешће дају телефоне. Ово је један наш гест са циљем да покушамо искоријенити употребу мобилних телефона у чекаоницама, тако што ће родитељи са својом дјецом користити сликовнице и књиге и на тај начин малишане учити неким бољим вриједностима”, рекла је Жељана Арсеновић, директор Народне библиотеке „Филип Вишњић“ .



 Директор Дома здравља Бијељина прим. др Данијела Ђукин изразила је захвалност  за данашњу донацију и истакла важност стварања навике читања.

- Мислим да сваки дан треба да читамо, волимо и дарујемо, јер шта је човјек ако не чита и не шири своје видике, а то треба почети у најмлађем узрасту и само књига касније може да нас одвоји  од животне свакодневнице. Ова донација је један диван гест према нашим малишанима, који  кратко вријеме чекања на преглед  код љекара, могу искористити у дружењу са књига и сликовницама, наравно уз помоћ својих родитеља, ако су у узрасту да још не знају читати”, изјавила је др Ђукин.


Семберија инфо - С. Николић