Ново извођење „Комедије ометене у развоју“ Градског позоришта „Семберија“ :: Semberija INFO ::

 

Ново извођење „Комедије ометене у развоју“ Градског позоришта „Семберија“


Комедија ометена у развоју, по тексту Миливоја Млађеновића и у режији ДушанаТузланчића, представа је којом је Градско позориште “Семберија” из Бијељине 6. фебруара 2020. године започело свој рад.

Ова комедија, која основне драматуршке коријене вуче из петотомног романа Гаргантуа И Пантагруел, Франсоа Раблеа, у преводу Станислава Винавера, иако датира из XВИ вијека, смјелом адаптацијом Миливоја Млађеновића има увијек актуелан и снажан контакт са публиком и гледана  је већ трећу сезону.

За главну улогу, ратника и заклетог нежење Панургија, Иван Петровић награђен је „Зорановим брком“ на фестивалу“Дани Зорана Радмиловића” у Зајечару 2020. године



У представи игра комплетан ансамбл Градског позоришта, уз присуство идвојеглумаца аматера: Игора Кајмаковића, дипломираног правника, секретара Градског позоришта „Семберија“ и Љиље Лукић, дипломиране економисткиње, запослене у Фондацији „Лара“.

Интересантно је да публика дијалоге баш њих двоје увијек очекује са нестрпљењем.

“На почетку је публика увијек изненађена, а и ми ослушкујемо да ли ће нам се неко придружити и „приговарати“ са нама због кашњења представе. Занимљива је та интеракција између нас и осталих гледалаца. Резервисали смо балкон за петак, припремили бритке опаске, а сигурни смо да ће публика као и увијек да ужива И подржи нас”, каже Љиља.

“Текст мијењамо тако да смо увијек актуелни, прилагођавамо оном што је тих дана топ тема, тако да је представа увијек другачија, И зато нас многи гледају више пута. Сигуран сам да ће сада бити оних који су нас већ гледали, али са искуством, очекују неочекивано”, додаје Игор.

Представа се игра у петак, 17. фебруара са почетком у 20,00 часова, а ово извођење је појачано гошћом, младом београдском глумицом Јованом Миловановић.