У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


У организацији Градске управе Града Бијељина, а поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, на Тргу Краља Петра I Карађордевића у Бијељини данас је уприличено полагање цвијећа на Споменик палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата 1992-95. Цвијеће су положили представници власти, војске, полиције као и удружења демобилисаних бораца, ратних војних инвалида, породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила те бројни грађани.



Након полагања цвијећа окупљени су посјетили Спомен собу погинулим борцима Војске Републике Српске у оквиру Музеја Семберије а послије је уприличен пријем у просторијама Галерије Центра за културу "Семберија".

- За нашу слободу, за нашу Републику Српску животе је дало преко 35 хиљада људи. Они су нас, садашње генерације обавезале да се понашамо на начин да се 1990-те године више никада овдје не понове. Република Српска је уставна, трајна категорија и док је српског народа биће и Републике Српске. Ту постоји нераскидива веза. Ми данас шаљемо поруке мира, љубави и слободе уз жеље за просперитетом свих грађана наше Републике", поручио је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић.



Међу привредницима који су поводом Дана Републике Српске добили признање Градске управе нашао се и Драган Сарић, директор компаније "ХИГРА". Он се похвално изразио за економски пут који је Република Српска прешла у постдејтонском периоду, од тотално разрушене економије до данашњег стабилног економског система.

- Обавеза је свих нас, и данас и на све друге значајне датуме да се сјећамо оних који су дали оно највредније што су имали, своје животе и своје здравље да бисмо ми данас живјели слободно. Ми, данашње млађе генерације, нисмо понијели најтежи терет док се Република Српска стварала али је наша обавеза данас да будемо паметни и сложни по питању најважнијих интереса Републике Српске. Република Српска живи и живјеће све док постоје људи којима је она у срцу. Такви људи постоје и има их доста и зато сам убијеђен у свијетлу будућност наше Републике Српске", рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина. 


Семберија инфо