Волонтери Црвеног крста Бијељина обрадовали малишане из Дневног центра за дјецу :: Semberija INFO ::

 

Волонтери Црвеног крста Бијељина обрадовали малишане из Дневног центра за дјецу


Волонтери Црвеног крста Бијељина обрадовали новогодишњим пакетићима малишане из Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју и Дневног центра за дјецу у ризику 

Данас су представници Црвеног крста Бијељина, подијелили пакетиће малишанима који бораве у Дневном центру за дјецу са сметњама у развоју и Дневном центру за дјецу у ризику при Центру за социјални рад.

Невена Ранкић, руководилац службе Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју у Бијељини, истакла је да је Дневни центра за дјецу са сметњама последњих недјељу дана посјетио велики број донатора .
- Веома смо захвални Црвеном крсту, што су на данашњи дан обрадовали нашу дјецу. Тренутно имамо 22 дјеце који бораве у Дневном центру. Капацитет Дневног центра је 30 корисника, али то ће се вјероватно мијењати временом, јер је примјећено да постоји велика потреба за њим“, казала је Ранкићева и овим путем позвала све да посјете хуманитарну новогодишњу изложбу, продајног карактера, радова малишана из Дневног центра, која ће се одржати 28. и 29. децембра 2022. године на Градском тргу у оквиру „Зимског корза“.



Сретен Крстић, волонтер Градске организације Црвеног крста Бијељина, подсјетио је да се акција „Један слаткиш, једно дијете“ традиционално пред празнике проводи у маркетима широм града Бијељина, са циљем да се прикупи што више слаткиша за малишане и истакао је да су грађани Бијељине положили испит хуманости и ове године.
- Прошле године пред празнике смо подијелили око 1.600 пакетића, а ове године број пакетића је већи. Трудимо се да сваке године што више скупимо, да поред малишана у Бијељини помогнемо и малишанима у  другим мјестима, да већина малишана са наше регије добије пакетиће. Донатори се у највећем броју одазивају за донације печеница за Божић и пакета хране и хигијене, а суграђани се труде да што више помогну дјечици“, казао је Крстић.

Невена Јовановић, руководилац Дневног центра за дјецу у ризику у Бијељини,  истакла је да доницаја пакетића од стране Црвеног крста веома значајна за кориснике Дневног центра за дјецу у ризику.
- Ово много значи нашој дјеци, као и сваком другом дјетету које нема често прилику да ужива у малим знацима пажње, као што су слаткиши. Посредством наше установе и уз помоћ добрих људи и организације Црвеног крста могу уживати у њима. Наши корисници су претежно дјеца из социјално угрожених породица, који долазе код нас свакодневно. Сваким даном имамо све више корисника, тренутно имамо 42 активна корисника. Дјеци много значи оваква установа и овдје се осјећају као код своје друге куће, јер све што им недостаје код њихове куће надомјесте овдје“, истакла је Јовановићева и овом приликом најавила је хуманитарну продају радова малишана Дневног центра за дјецу у ризику која се одржати на Градском тргу у оквиру „Зимског корза“ четвртог јануара 2023. године од девет часова.
 

Семберија инфо - С. Јовановић