"ПЕТРОВИЋ НИЈЕ ДОНИО ПРОМЈЕНЕ" - Саво Попић: ДНС Бијељина подржава опозив градоначелника :: Semberija INFO ::

 

"ПЕТРОВИЋ НИЈЕ ДОНИО ПРОМЈЕНЕ" - Саво Попић: ДНС Бијељина подржава опозив градоначелника


Предсједник регионалног одбора и члан Предсједништва ДНС-а Саво Попић рекао је да ова странка и њен предсједник Ненад Нешић подржавају најављени опозив актуелном градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу.
- Сви знају да сам један од ријетких на политичкој сцени Бијељине који је у вријеме избора 2020. године подржао Петровића. То исто је учинио и наш предсједник Ненад Нешић.  Сматрао сам да су граду потребне промјене на боље и из истог разлога подржавам опозив сада - рекао је Попић.
 
Он је, обраћајући се актуелном градоначелнику Петровићу, оцијенио да су имали коректан однос без уцјењивања током заједничке кампање.


 
- Искрено сматрам да нисте донијели довољне и пријеко потребне промјене. Не спадам у ред оних који код људи и политика траже само лоше и зато желим да кажем да је у Вашем раду било и позитивних ствари. Али исто тако, знам да је особа на Вашем положају могла учинити много више за овај град. Из тог разлога сматрам да нисте дорасли позицији градоначелника другог по величини града у Републици Српској - поручио је Попић градоначелнику Бијељине.

Период од двије године, сматра Попић, је сасвим довољан да се неко снађе и докаже на позицији.
 
- Или умијеш или не, а Ви очигледно не умијете - констатовао  је Попић.
 
Попић је подсјетио да се као одборник у градској Скупштини Бијељине супростављао свим лошим политикама и различитим одлукама.
 
- Нисам гледао од кога и од које политичке опције долазе, важно ми је било да ли је то добро за град и грађане или не - навео је Попић.
 
Саво Попић освојио је одборнички мандат у градској Скупштини Бијељине као кандидат ДНС-а на протеклим локалним изборима 2020. године, а његова подршка тада кандидату СДС-а за градоначелника Бијељине била је међу првима.
Попић се одрекао одборничког мандата у  корист страначког колеге љекара Цвијетина Лукића.


ДНС