БИЈЕЉИНСКИ СТУДЕНТИ ОБРАДОВАЛИ НАЈМЛАЂЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ СТУДЕНТИ ОБРАДОВАЛИ НАЈМЛАЂЕ


У просторијама Центра за високо образовање у Бијељини данас је подијељен дио пакетића сакупљен у акцији „А зашто ја немам свој пакетић“. Ову традиционалну новогодишњу акцију којом се обезбјеђују пакетићи за дјецу у стању социјалне потребе већ 13. годину реализују студенти из Бијељине окупљени у Унији студената Републике Српске, Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву те чланови Бијељинског удружења младих „БУМ“.



- Била нам је част дружити се и радити, а највећа срећа је видети осмијехе на лицима дјеце данас на подјели. Хуманост постоји, само је треба пробудити, јер наше мало, некоме значи много", изјавила је Маја Секулић, студент-проректор Универзитета у Источном Сарајеву.



Од свих досадашњих 12 акција ове године је прикупљено највише пакетића. Организатори ће, наиме ових дана обрадовати око 1100 малишана. Данас је подијељено 300 пакетића за дјецу која су социјално угрожена и дјецу ометену у развоју. Остатак пакетића ће бити дистрибуиран до невладиних организација на подручју града које се баве заштитом права најмлађих, а дио ће бити послан и дјеци на Косово.

- Велику захвалност ове године дугујемо и спонзорима овогодишње акције, а то су: МБ Спорт "Балон", Експириенце БиХ, "Мозарт" торте и колачи, Спектар дринк и Ноћном клубу "Хангар", као и свим нашим суграђанима коју су учествовали у овој акцији и дали свој допринос", рекла је Катарина Томанић, координатор акције.



Организатори акције су се потрудили да искористе присуство дјеце на данашњој подјели пакетића и обрадују их приредбом коју су извели глумци Позориштанцета „Маслачак“. Такође, за окупљену дјецу студентице Педагошког факултета су припремиле неколико радионица на којима су најмлађи имали прилику уз игру стећи много нових знања.


Семберија инфо - И. Гутић