СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС И БУЏЕТ И ПРИХВАТИЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА УРЕЂЕЊЕ СПОМЕН КОМПЛЕКСА „ВУКОСАВЦИ“ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС И БУЏЕТ И ПРИХВАТИЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА УРЕЂЕЊЕ СПОМЕН КОМПЛЕКСА „ВУКОСАВЦИ“


На 16. редовној сједници Скупштине општине Лопаре усвојен је приједлог одлуке о ребалансу буџета за 2022. годину у износу од 7 667 000 КМ, као и приједлог одлуке о буџету за 2023. годину у износу од 7 716 000 КМ.
 
Прихваћен је и извјештај о извршењу буџета за прва три квартала у текућој години.
 
Одборници локалне скупштине прихватили су план одржавања чистоће за 2023. годину, као и приједлог заједничке комуналне потрошње, те је утврђена стопа пореза на непокретности која износи 0,2 посто.
 
„Разматран је приједлог програма рада Скупштине општине за 2023. годину, као и начелника општине“,  рекао је Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре.


 
Начелник општине Лопаре Радо Савић је саопштио да је Скупштини општине Лопаре достављена информацинја о реализацији пројекта трајне санације Водовода Лопаре средствима кредита Европске инвестиционе банке.
 
„Такође је прихваћена иницијатива инвеститора „Златно доба“ д.о.о. Лопаре за улагање у формирање и развој туристичког центра „Вукосавци“, уз трајну бригу за одржавање и очување спомен комплекса“, навео је Савић.
 
Одборници Скупштине општине Лопаре су за вршиоца дужности директора Дома здравља Лопаре изабрали Душана Шакотића дипломираног правника из Тобута, јер је претходни директор Желимир Нешковић поднио оставку због тога што је изабран за делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.