Драгана Ракић изабрана за предсједницу Мјесног одбора РСС Велика Обарска :: Semberija INFO ::

 

Драгана Ракић изабрана за предсједницу Мјесног одбора РСС Велика Обарска


Професорка разредне наставе Драгана Ракић изабрана је синоћ за предсједницу Мјесног одбора /МО/ Републичке странке Српске у Великој Обарској, а она је овом приликом поручила да би приоритет сваке политичке партије, па и РСС, требало да буду спречавање одласка младих са села и ефикаснија пронаталитетна политика.

- Као учитељица у Великој Обарској свједок сам све мањег броја првачића у клупама, али и одласка цијелих породица у иностранство. Сматрам да ће у догледно вријеме људи схватити какво су богатство напустили, али да би се вратили на своја породична имања морају имати подршку Града Бијељина и Владе Републике Српске. Као дио РСС, са својом породицом и комшијама, покушаћу да допринесем рјешавању неких проблема и промјени погрешних политика које годинама коче развој села - рекла је Ракићева новинарима.



Она је навела да становници Велике Обарске очекују финализацију изградње фискултурне сале, што ће веома значити основцима и младима из села који желе да се баве спортом.

-  Иначе сам и предсједник Културно-умјетничког друштва „Велика Обарска“, које годинама остварује запажене резултате и чува нашу традицију и обичаје. Међутим, наше Друштво, као и остали колективи у Обарској, немају адекватан простор у којем могу да оставе опрему, да тренирају... Чак ни Дом културе, који је претходних година реновиран, нема гријање - упозорила је Ракићева.

Она је додала да је приступила Републичкој странци Српске јер је чине вриједни, школовани и млади људи.

- Осим тога, лидер РСС Славенко Ристић годинама је велики хуманитарац и човјек који никада није погазио ријеч коју је дао. Зато сам сигурна да ће РСС имати снагу да се, вођена правим вриједностима, бори за Републику Српску - закључила је Ракићева. 


​РСС