Бијељина: Одржан Међународни шаховски турнир дјеце Балкана :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Одржан Међународни шаховски турнир дјеце Балкана


Бијељина је јуче била домаћин другог Међународног шаховског турнира дјеце Балкана на којем су учествовала 72 играча из Србије, Црне Горе, Хрватске, БиХ и један играч из Швајцарске.

Играло се у осам група - дјевојчице и дјечаци до 10, 12, 14 и 16 година. 

Први у својим категоријама су Јаков Перић из Бијељине, Слободан Пишталовић из Брчког, Стефан Марсенић из Београда, Немања Алексић из Теслића, Ламија Демировић из Тузле, Хелена Гајић из Обудовца код Шамца, Дијана Станишић из Бијељине и Драгица Симић из Обудовца. 

Директор турнира Владо Стојановић рекао је Срни да је турнир био врхунског квалитета, а учесници из балканских земаља су, осим у игри, уживали и у дружењу у лијепом амбијенту туристичког комплекса Бање Дворови. 

"Бијељина је традиционално добар домаћин шахистима и град шаха, са клубовима `Светозар Глигорић`, `Дворови` и `Свети Георгије` који су у кадетској, омладинској и женској конкуренцији убједљиво најбољи у Републици Српској и БиХ", каже Стојановић, међународни шаховски судија. 

Према његовим ријечима, Бијељина је препознатљива и по велемајстору Далибору Стојановићу, садашњем фиде тренеру који је седам пута учествовао на Олимпијским играма. 

"Надам се да ће нека дјеца која су већ успјешни шахисти кренути његовим стопама", навео је Стојановић. 

Турнир је одржан у оквиру манифестације "Пантелински дани". Организатор је Шаховски клуб "Светозар Глигорић" из Бијељине, а покровитељ Град Бијељина.

СРНА/Инфо Бијељина