УЛИЧНА ТРКА УГЉЕВИК, У СУБОТУ 3. АВГУСТА :: Semberija INFO ::

 

УЛИЧНА ТРКА УГЉЕВИК, У СУБОТУ 3. АВГУСТА


У суботу 3. августа одржаће се пета издање Уличне трка Угљевик са почетком у 19, 30 часова, а на програму су трке на пет (један круг) и 10 км (два круга). Ултрамаратонац Младен Стевановић пети пут организује уличну трку, која из године у годину окупља све више тркача, а на улицама Угљевика до сада су трчала нека од највећих имена из региона: Ана Суботић, Тунде Сзабо (2016 трчала у Угљевику  двије седмице послије олимпијаде у Рију), Биљана Цвијановић, Оливера Јевтић (промотерка трке, прошлогодишња побједница на 10км), Сандра Костадиновић, БХ олимпијка Луциа Кимани, Анте Живковић, Срђан Самарџић, Јелена Косић, Осман Јунузовић, Немања Церовац, Никола Бурсаћ...Рекорд стазе, прошле године је поставио Станлеy Кипруто који је 10 км истрчао за 30:38.
Циљ организатора је да трка има и квалитет и масовност, а долазе им пријатељи из земље и окружења, из Куле, Бањалуке, Брчког, Бијељине... ту је и најмногобројнија екипа из Тузле, а ове године очекују и Мостарце.
На овој трци се води рачуна и о домаћим тркачима, па су и ове године обезбијеђене награде за најбржег Угљевичанина и Угљевичанку. Прије двије године уведена је и фун рун трка на пет километара, на којој учесници могу и да прошетају, и тако дају подршку спорту и здравом начину живота.

Старт и циљ су као и сваке године на базенима, а за све учеснике, тај дан, улаз је бесплатан. Манифестацију отварају дјечије трке које су све масовније, а малишани од три до пет година такмичиће се на 100 м, од шест до осам на 200 м и од осам до десет на 400 метара. Пријаве за дјецу су на дан трке и бесплатне су. Цијена учесничког пакета за трке на пет и 10 км је 10 КМ до 15. јула и 15 КМ до 1. августа. Након тога пријаве су могуће само на дан трке у пријавном центру на базенима по цијени 15 КМ (укључује само стартни број и мајицу у зависности од залиха). Генерални покровитељ трке је Општина Угљевик.

Семберија инфо