АГРАРНИ ФОНД БИЈЕЉИНА: Донијет низ одлука о исплати подстицаја :: Semberija INFO ::

 

АГРАРНИ ФОНД БИЈЕЉИНА: Донијет низ одлука о исплати подстицаја


Поштавани пољопривредни произвођачи!

Као што смо и обећали да ћемо вас редовно обавјештавати о активностима битним за подршку ваше дјелатности , подстицијама у  пољопривредној производњи, тако желимо да вас обавијестимо да је данас одржана сједница Управног одбора "Аграрног фонда Бијељине" на којој је донијето низ одлука о исплати подстицаја.

За 59 пољопривредних произвођача биће исплаћено 32.708,85 КМ на име подстицаја за производњу дувана, за 130 пољопривредних произвођача биће исплаћено 15.268 КМ на име субвенције камата на пољопривредних камата, за 9 пољопривредних произвођача биће исплаћено 7.600 КМ на име штета усљед  пожара и угинућа стоке, за 26 пољопривредника-повртлара биче исплаћено 3.000 КМ на име учешћа и излагања на "Сајму поврћа", те за 20. јубиларни Сајам пољопопривреде "Интерагро 2022" Бијељина биће исплаћене 20.000 КМ за помоћ у организацији .

Такође, желим да обавијестим пољопривредне произвођаче да је на инсистирање Аграрног фонда Бијељине и мене као директора лично, на поштовање Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама (чланови 22, 41, 56, 155 ) и Статута града Бијељине, градоначелник је формирао Комисију за процјену стања елементарне непогоде - суше у којој су два члана из реда запослених у Аграрном фонду Бијељине. Комисија је изабрала 100 парцела из свих дијелова Семберије и на њима се увелико утврђује умањење приноса усљед суше, а на бази тог Извјештаја ће према, мојим сазнањима највјероватније морати да се прогласи Стање елементарне непогоде - суше. На бази тога, пољопривредни произвођачи ће стећи право на надокнаду дијела штете из буџета града Бијељине и буџета Републике Српске!

Још желим да обавијестим јавност да су тендери за изградњу јавне расвјете и асвалтирање категорисаних и некатегорисаних путева у току, да се поштују све законске процедуре, те да ће предсједници Савјета мјесних заједница бити обавјештени у складу са договором на састанцима које смо држали предсједник Скупштине Града Бијељине и моја маленкост са комплетним Савјетима свих мјесних заједница. Наравно, кад се за то стекну услови окончањем тендерске процедуре .


Директор Златан лазаревић, дипл.инг.маш.