Пријем за боксерку Дуњу Вуксић: Након прошлогодишње бронзе, сада и европско сребро :: Semberija INFO ::

 

Пријем за боксерку Дуњу Вуксић: Након прошлогодишње бронзе, сада и европско сребро


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас у Градској управи пријем за четрнаестогодишњу боксерку Боксерског клуба “Радник” Дуњу Вуксић, која је на недавно одржаном Европском првенству у Турској освојила сребрну медаљу.

“За семберски бокс ово је уистину историјски успјех, јер се ријетко освајају медаље у боксу на европским и свјетским такмичењима. Због тога могу слободно рећи да је наша “златна” Дуња освојач сребрне медаље на такмичењу на којем су учествовале такмичарке из Русије, Украјине, Ирске и других европских боксерских велесила. Након четири године тренирања бокса Дуња је показала невјероватан спортски дух и пожртвовање. Честитам  и тренерима који су Дуњу препознали као једног таквог спортисту”, истакао је Петровић, зажеливши младој спортискињи да настави са низањем врхунских резултата у боксу.



“Вјерујем да ће нас Дуња обрадовати новим медаљама са бројних боксерских такмичења у будућности. Дуњин успјех чини још већим то што је у категорији од 54 до 57 килограма била једина такмичарка из Републике Српске на Европском првенству. Град Бијељина ће са 2.000 КМ наградити велики успјех Боксерског клуба “Радник” и наше такмичарке, јер су и њихови трошкови на овом такмичењу износили око седам хиљада КМ, а то је начин да им и ми помогнемо”, изјавио је градоначелник Петровић. 

Дарко Томић, члан Управе Боксерског клуба “Радник”, захвалио се на пријему код градоначелника, истакавши  да је Дуња Вуксић пуно тренирала и пуно радила да би дошла до једног оваквог успјеха.
“Дуња је исказала огромно самопоуздање и беспријекоран спортски менталитет, тако да је изашла као побједник у мечевима са противницама из Пољске и Ирске, након чега је у финалу побиједила боксерку Турске. Задовољни смо овим новим Дуњиним успјехом, јер је у прошлој години на Европском првенству освојила бронзану медаљу. Надамо се да ће у наредној години то бити златна медаља”, истакао је Дарко Томић. 

Дуња Вуксић се захвалила Боксерском клубу “Радник” који је, како је истакла, вјеровао у њу и помогао јој да оде на велико европско такмичење. Она се том приликом захвалила на великој подршци коју има од тетке Данке, али и тренеру Александру Лекићу који ју је припремао за ово такмичење.


Семберија Инфо