У ОКВИРУ ПАНТЕЛИНСКИХ ДАНА, НА ОДУШЕВЉЕЊЕ БИЈЕЉИНАЦА ОДРЖАН ЈЕ ФЕНОМЕНАЛНИ КОНЦЕРТ СКУД-А “СЕМБЕРИЈА” :: Semberija INFO ::

 

У ОКВИРУ ПАНТЕЛИНСКИХ ДАНА, НА ОДУШЕВЉЕЊЕ БИЈЕЉИНАЦА ОДРЖАН ЈЕ ФЕНОМЕНАЛНИ КОНЦЕРТ СКУД-А “СЕМБЕРИЈА”


“ЈУ СКУД, поводом Панелинских свечаности приредио је свој цјеловечерњи концерт, овај пут са гостима”, рекла је за “Семберија инфо” предсједница СКУД-а “Семберија” Бранка Савчић Марковић.

Ове године у госте су стигли пријатељи СКУД-а из Рогатице, Удружења за очување традиције „Стара гора“ и КУД „Вук Караџић“ из Лознице.
 

“Ми ћемо се, као и увијек, представити у пуном саставу што значи Први извођачки ансамбл, Велики народни оркестар, Ансамбл ветерана, Женска вокална група, као и наши солисти. Увијек са радошћу спремамо концерт за славу нашега града Пантелино, а још већа је наша радост што ћемо овај пут имати прилику да будемо добри домаћини нашим гостима”, истакла је Савчић Марковић.

Иначе , по завршетку Пантелинских дана, каже она, чланови СКУД-а путују у Белу Паланку гдје ће се три дана дружити са друштвима из цијеле Србије.
 

“Ми ћемо ту прилику искористити да Град Бијељину и цијелу Семберију представимо на најљепши могући начин. Уопсталом , познато је ми као Друштво спадамо у најбоље амбасадоре нашег града”, рекла је предсједница СКУД-а. Како би ово љето успјешно привели крају, 26. августа , СКУД “Семберија” креће на дуго чекану турнеју у Истанбул гдје ће учествовати на ХХИ Истамбул Еурасиа фестивалу.

“Тиме ћемо свакако зокружити прво полугодиште 2022.године. На јесен , односно већ у септембру, слиједи упис нових чланова у све наше секције, затим постављање нове кореографије и тако даље, према нашем годишњем плану рада”, каже Савчић Марковић.
 

Према њеним ријечима, бити члан ЈУ СКУД “Семберија” је велико задовољство, али се мора доста радити.
“Али, након много рада услиједе и добри резултати, а они доносе аплаузе публике. Шта још треба младом човјеку. Зато у септембру дођите и постаните нови члан велике породице СКУД-а”, нагласила је Савчић Марковић.

Семберија инфо