РАДИЋ : ЗНАЧАЈНА ОДЛУКА ОДБОРНИКА О НОВА 2 ФЕНИНГА ПОДСТИЦАЈА :: Semberija INFO ::

 

РАДИЋ : ЗНАЧАЈНА ОДЛУКА ОДБОРНИКА О НОВА 2 ФЕНИНГА ПОДСТИЦАЈА


Foto: Ilustracija
Предсједник Удружења пољопривредних произвођача ,,Села Семберије“ Бошко Радић поздравио је данас, као значајну помоћ пољопривредницима, договор о обезбјеђивању додатних 2 фенинга подстицаја за произведену  и предату пшеницу на подручју града Бијељине.
 
Договор о издвајању додатних средстава на претходно обећаних 3 фенинга из буџета Града, постигли су данас одборници Коалиције ,,Договор за Бијељину“, а средства ће бити обезбијеђена приликом првог ребаланса.
 

 ,,Ово је велика помоћ пољопривредним произвођачима у садашњим заиста тешким финансијским условима производње. Посебно онима који имају мање посједе, којих је највише  на овом подручју  за које се подстицаји исплаћују из буџета града, односно градског Аграрног фонда. Уз 3 фенинга које је Скупштина града већ раније издвојила, то је укупно 5 фенинга подстицаја на постојећу откупну цијену“ рекао је Радић.


 
Радић је подсјетио и да је Министарство пољопривреде Републике Српске већ дало подстицаје од 400 КМ по хектару, и 0,5 КМ подстицаја по литру дизела.
 
Откупна цијена пшенице за пољопривредне произвођаче који су пшеницу предали у силосе АД „Житопромет“ Бијељина и Млин „Павловић“ из Црњелова износи 64 фенинга, док је откупна цијена у другим млиновима од 62 до 64 фенинга. На ту цијену Град  Бијељина ће, када Скупштина града усвоји ребаланс буџета додати  још 5 фенинга подстицаја, подсјетио је Радић.