РСС ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ – ВИДОВДАН :: Semberija INFO ::

 

РСС ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ – ВИДОВДАН


Републичка странка Српске /РСС/ обиљежила је данас крсну славу Видовдан, а предсједник РСС Младен Петровић изјавио је да је ова странка за кратко вријеме постала важан друштвени и политички коректив који подржава све битне идеје за опстанак и развој Републике Српске.

- У политику смо ушли његујући породичне вриједности и истичући оно што је најквалитетније у свим друштвеним сегментима. Број људи који су данас са нама потврђује да смо изабрали прави пут – рекао је Петровић.

Обиљежавању славе придружио се и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је присутнима честитао Видовдан.

- Морамо се окупити око истог циља, а то је одбрана Републике Српске – поручио је Додик.

Један од оснивача РСС и угледни привредник Славен Ристић навео је да ће се РСС увијек трудити да буде дио рјешења, а не проблема.

- Ми смо једна од најмлађих странака, али наша младост је донијела енергију и креативност које су нам пријеко потребне – истакао је Ристић.

Кум славе Републичке странке Српске био је доктор Момир Шарац из Београда.

Након чина ломљења славског колача у просторијама странке, услиједио је славски ручак у Етно-селу “Станишићи” којем су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић, представници борачких удружења, званице из културног и политичког живота и многобројни чланови РСС.

Члановима странке који су се у претходном периоду истакли трудом и радом уручене су захвалнице.

Многи званичници честитали су Видовдан Републичкој странци Српске. Иако спријечен да присуствује слави, амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов поручио је писменим путем да ће у будућности увијек бити на располагању Републичкој странци Српске”.

Уз жаљење што због раније преузетих обавеза нису били у могућности да дођу у Бијељину, славу РСС честитали су и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.