ПОЧЕЛЕ АКТИВНОСТИ ПРЕФАРБАВАЊА ГРАФИТА У МЗ СТАРИ ГРАД :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛЕ АКТИВНОСТИ ПРЕФАРБАВАЊА ГРАФИТА У МЗ СТАРИ ГРАД


Foto: Semberija info
У организацији Мјесне заједнице Стари град, данас су почеле активности префарбавања графита на стамбеним зградама и приватним кућама у дијелу центра града и градској зони коју територијално покрива Мјесна заједница Стари град.

Према ријечима предсједника Савјета Мјесне заједнице Милорада Јовића, акција ће трајати неколико дана док се не заврши префарбавање графита који су исцртали грађани, вјероватно млади, уништавајући изглед зграда.
 

„Уређење дијелова фасада и укљањање графита са непримјереним садржајем почеле су на објектима у улицама Светог Саве, Милоша Обилића и Димитрија Туцовића“, рекао је Јовић. 

Према његовим ријечима, битно је истаћи да ће акција бити  спроведена средствима уз помоћ донација, што је доказ да се буди свијест наших суграђана и показује жеља да живимо у уређенијем граду.

У акцији која је у току, иако је данас вјероватно и најтоплији љетни дан у овој години, учествују чланови Савјета МЗ Стари град и добровољци - станари у овој МЗ, међу којима су Зоран Зекановић, директор Семберских новина и одборник Златан Лазаревић.


 

 “Обзиром да се акција заснива на ентузијазму предсједника Савјета МЗ Стари Град Милорада Јовића и подршци осталих чланова Савјета, радо сам се одазвао позиву за симболичну подршку“, рекао је Лазаревић за Семберија инфо.

Према његовим ријечима, акција је школски примјер да живот лијепим чине мале ствари, а да за  конкретна дјела углавном треба добра воља.


 

“Прича како су паре највећи проблем за конкретна дјела, у Бијељини чији је буџет  преко 60.000.000 КМ, је чиста демагогија”, нагласио је Лазаревић.

Сви суграђани из Мјесне заједнице Стари град све проблеме у овој МЗ могу пријавити у просторијама МЗ у Улици Светог Саве, код цркве Светог Ђорђа и на број телефона 065924115.

(Семберија инфо)