СРПСКА ДОНАЦИЈА ЛОПАРАМА - Савић: Добијених 651.000 КМ биће утрошена у отварање предузећа :: Semberija INFO ::

 

СРПСКА ДОНАЦИЈА ЛОПАРАМА - Савић: Добијених 651.000 КМ биће утрошена у отварање предузећа


Начелник општине Лопаре Радо Савић и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, потписали су данас у Бањалуци, споразум о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије.

Овај споразум се односи на јавне пројекте који ће, захваљујући донацији Републике Србије, бити реализовани на подручју општине Лопаре.

Савић је у изјави медијима рекао да је ова мајевичка општина добила 651.000 КМ  који ће бити искориштени у наредном периоду.

– Ова средства ће бити искориштена за подстицај отварању производних предузећа у општини Лопаре, како и на који начин ће се распоредити у наредном периоду донијеће се одговарајуће одлуке у локалном парламенту – најавио је Савић.

Он је додао да се у овој општини реализују пројекти од чега је издвојио градњу Спортско-рекреативног центра “Бусија” али и пројекат изградње хладњача за воће обзиром да је мајевички крај познат по воћарству.

Споразуме о финансирању донаторским средствима Србије потписали су 42 локалне заједнице Републике Српске укупне вриједности 9,3 милиона евра.

Генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић, истакао је да је од 2014. године, низом транши, Србија донирала велика средства Републици Српској.

srpskainfo.com