РАДАН ОСТОЈИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК БОРС :: Semberija INFO ::

 

РАДАН ОСТОЈИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК БОРС


Foto
Радан Остојић из Бијељине изабран је за новог предсједника Борачке организације Републике Српске на данашњој сједници Предсједништва ове организације у Бањалуци, а већ у првом кругу гласања добио је повјерење већине чланова скупштине.

За Остојића је гласало 78 од присутних 122 делегата Скупштине БОРС.
 
Осим Остојића, за предсједника БОРС конкурисао је Милован Гагић из Бијељине, Зоран Видић из Брода и Жељко Лалић из Сокоца.
 
Предсједник Предсједништва БОРС Александар Савић рекао је раније да је поднио неопозиву оставку на ову функцију, истичући да сву одговорност за даљи рад у Предсједништву БОРС-а које још није формирано преузима већина која се данас налази на сједници Скупштине БОРС-а у Бањалуци.

– Поднио сам оставку јер ми је ускраћено право да имам печат, за којег не знам гдје се налази, као ни записник, ни фоно запис. Немамо ништа од онога што нас може увјерити да је недавна сједница Предсједништва БОРС у Бијељини била квалификована и у складу са правном регулативом – изјавио је Савић.
 
Савић је рекао да је половина делегата данас напустила сједницу Скупштине БОРС у Бањалуци, након што није прихваћен приједлог делегата из Добоја да се са дневног реда скине опозив предсједника БОРС Миломира Савчића, односно да не буде усвојен као што је то био случај у Бијељини.

(Српска Инфо)