НЕЗАОБИЛАЗНА ТЕМА: ПОЖАР У САВИ :: Semberija INFO ::

 

НЕЗАОБИЛАЗНА ТЕМА: ПОЖАР У САВИ


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су надлежни представили резултате рада припадника Министарства остварене током априла 2022. године.

Начелник Полицијске управе Бијељина, Стјепан Терзић упознао је јавност да је током анализираног периода евидентирано 76 кривичних дијела међу којима доминирају кривична дјела општег криминалитета. У преко 80% случајева припадници ПУ Бијељина су расвијетлили наведена противправна дјела. Евидентирано је такође, 41 случај нарушавања јавног реда и мира и 90 саобраћајних незгода од којих двије незгоде које су за посљедицу имале настанак тешких тјелесних повреда, осам са лакшим тјелесним повредама и 80 незгода са материјалном штетом. Најчешћи узрок саобраћајних незгода је непрописно извођење радњи возилом и неодржавање прописног одстојања између учесника у саобраћају. У анализираном периоду, евидентирано је 2540 прекршаја у саобраћају, 182 возача су искључена из саобраћаја од чега 151 због утврђене прекомјерне количине алкохола у крви. То је за 51% већи број у односу на април 2021. године. Незаобилазна тема јутрошње конференције био је пожар који је синоћ захватио „Саву“, фабрику за прераду воћа и поврћа.

-Дана 25.05.2022. године у 18 часова и 43 минуте дежурна служба Полицијске станице Бијељина 2 запримила је пријаву да је у Улици Раје Бањичића у Бијељини, у кругу фабрике за прераду воћа и поврћа „Сава“ избио пожар на једној од хала. На лице мјеста су упућене расположиве полицијске патроле и јединица жандармерије са задатком евакуације затечених грађана, обезбјеђења лица мјеста те пружање подршке ангажованим ватрогасним јединицама. Надаље, преко оперативног дежурства Полицијске управе Бијељина обавјештене су ватрогасне јединице из окружења, из Јање, Угљевика и Брчко Дистрикта које су такође укључене у гашење пожара. Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су на терену успоставили коридор између локације за снабдијевање водом ватрогасних возила и локације пожара  омогућивши на тај начин несметан рад на гашењу пожара ангажованим ватрогасним јединицама. Пожар је локализован и стављен под контролу синоћ касно у ноћ. У току ноћи на локалитету пожара су дежурале ватрогасне јединице и полицијски службеници. Тренутно чекамо да се стање на локацији пожара стабилизује како бисмо почели са вршењем увиђаја и других истражних радњи. О догађају је обавјештено Окружно тужилаштво Бијељина под чијим надзором ће се предузимати даље истражне мјере и радње“, рекао је начелник Терзић и изразио захвалност свим јавним институцијама и приватним фирмама које су се синоћ ставиле на располагање како би се пожар што прије ставио под контролу.

Семберија инфо