Манастир Свети Василије Острошки Бијељина: Обиљежена крсна слава :: Semberija INFO ::

 

Манастир Свети Василије Острошки Бијељина: Обиљежена крсна слава


Манастир Светог Василија Острошког у Бијељини, данас је обиљежио своју крсну славу Свети Василије Острошки Чудотворац. Слави је пристуствовао велики број вјерника из Семберије, Мајевице, али и из региона, те представници Градске управе Града Бијељина, Скупштине Града Бијељина, Болнице „Свети Врачеви“, полиције, војске.



Литургијом је началствовао Његово преосвештенство епископ зворничко – тузлански господин Фотије, уз саслуживање архимандрита Гаврила и Данила, протојереја – ставрофора Љубе Богдановића и протојереја Александра Тешића, те епархијских ђакона Немање Спасојевића и Лазара Илића.



Епископ зворничко – тузлански господин Фотије рекао је да мисија Светог Василија Острошког велика, он чудотвори својим светим моштима и да он помаже свима, без обзира које они вјере били.

- Добро је да се на Светог Василија Острошког окупљамо и виђамо, не само у Бијељини, него широм наше Српске православне цркве. Живимо у једном тешком времену, када се руше све претходне вредности, системи политички, па и црквени, а настају нови. Друге људе нећемо терати, да буду оно што ми јесмо, нити да имају обичаје и веру, то није наше и никада такво нешто у историји нисмо чинили, ко има уши нека чује, ко има очи нека види, то је наш принцип, јеванђелски“, рекао је Епископ зворничко – тузлански господин Фотије.



Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине изразио је задовољство због присуства на литургији са свим грађанима који су присуствовали и рекао да се данас сви требају помолити за здравље свих православних хришћана, а посебно дјеце.

У обиљежавању славе манастира учестовали су и чланови Хора ,,Србадија''.


Семберија инфо - С. Јовановић