ДОКТОР РАДИЋ, ПОБЈЕДНИК „СЛАГАЛИЦЕ“: Бијељинска болница има чврсту садашњост и свјетлију будућност! :: Semberija INFO ::

 

ДОКТОР РАДИЋ, ПОБЈЕДНИК „СЛАГАЛИЦЕ“: Бијељинска болница има чврсту садашњост и свјетлију будућност!


Директор ЈЗУ болница „Свети Врачеви“, професор др Златко Максимовић организовао је данас пријем за младог љекара наше установе, Луку Радића, из семберског села Балатун, побједника 149. Циклуса квиза „Слагалица“.

Овом приликом директор Максимовић је изразио посебно задовољство што у својим редовима има овако паметног и амбициозног љекара који је на почетку професионалне каријере, медицински факултет завршио је у року и пред којим је свијетла будућност.

Директор је истакао да ће Доктор Радић, који је запослен у бијељинској болници, за пар мјесеци добити жељену специјализацију.



Доктор Радић срдачно се захвалио на пријему и искористио прилику да похвали менаџмент болнице и услове у којима ради, као и сарадњу са комплетним особљем болнице.

„У бијељинској болници сам отприлике мјесец дана и желим да похвалим особље и менаџмент на врло ефикасном раду. Медији су потенцирали да радим волонтерски али то је пракса у болницама. Рецимо, по великим клиничким центрима то волонтирање може да траје и по годину, двије. У бијељинској болници то није случај, траје врло кратко“, каже Радић.

Др Радић је додао да је врло важно поменути да се у бијељинску болницу стално улаже у побољшање услова рада, у нову опрему, у даље образовање и едукацију љекара. Имамо прилику да сарађујемо са еминентним стручњацима из великих клиничких центара, захваљујући директору Максимовићу.

Током разговора, вратили смо се у његово дјетињство и присјетили образовног пута.
„Како су године пролазиле схватао сам отприлике како желим да изгледа мој живот, како не треба да протраћим свој таленат, да желим да будем користан према друштву а и према себи. Као дјечак са 15 година нисам знао шта тачно желим постати у животу, одлучио сам да се упишем у Гимназију „Филип Вишњић“ гдје сам заиста добио велико знање и кад бих морао поново да се вратим и да бирам, поново бих учинио исто. Кроз средњошколско образовање сужавао сам сферу интересовања и на почетку треће године медицина је постала мој приоритет, а почетком завршне године, донио сам коначну одлуку и нисам се покајао. Могао сам да се замислим као љекар са свом тежином и одговорношћу који тај позив носи“, каже млади љекар.

„Бијељинска болница има јако добру и чврсту садашњост и сматрам да ће имати још свјетлију будућност. Велике ствари и пројекти тек ће да се дешавају овдје“, истакао је за крај разговора доктор Радић.


​ЈЗУ Болница "Свети Врачеви"